Tasak CLEAVER KOHERSEN Elegance EBONY WOOD 16,5 cm

Kod produktu: 72217

(Brak opinii)
499,00 zł
Ilość


Dostępny

Wysyłka jutro


Profesjonalny tasak CLEAVER KOHERSEN Elegance EBONY WOOD. Przeznaczony do krojenia, siekania i rozdrabniania dużych porcji, w szczególności do mięs, ryb oraz dużych warzyw i owoców. Wykonany z najlepszej jakości afrykańskiego drewna hebanowego oraz stali damasceńskiej. Stworzony z wyjątkową precyzją i dbałością o szczegóły.


Mouseover Zoom loading...

Kolekcja Elegance EBONY WOOD

Poznaj kolekcję noży, które dodadzą blasku każdej kuchni i sprawią, że przygotowanie nawet najprostszych posiłków stanie się prawdziwym rytuałem. Niezwykle ostre, dobrze wyważone, wykonane ze stali nierdzewnej o wysokiej twardości, z pięknym wzorem damasceńskim i rękojeścią z afrykańskiego drewna hebanowego. Noże z kolekcji Elegance EBONY WOOD docenią zarówno profesjonalni kucharze, jak i każdy, kto wie, jak ważny dla komfortu jest wybór właściwego narzędzia.

zdjęcie kolekcji Kohersen
Zobacz pełną ofertę w kolekcji Kohersen Elegance Ebony Wood

Tasak (cleaver)

Sekcja z danymi o nożu

Przeznaczenie: do krojenia, siekania i rozdrabniania dużych porcji, w szczególności do mięs, ryb oraz dużych warzyw i owoców. Nie zaleca się krojenia kości i mrożonek.

  • Długość: 310 mm
  • Waga: 335 g

Ostrze

  • Materiał: stal damasceńska 10Cr15CoMoV
  • Ilość warstw: 67
  • Twardość: 60 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu: Raindrop
  • Krawędź tnąca: 180 mm
  • Szerokość: 81 mm
  • Grubość: 2 mm
  • Typ ostrzenia: szlif dwustronny, symetryczny

Rękojeść

  • Materiał: afrykańskie drewno hebanowe
  • Długość: 130 mm

Ostrze, które sprosta Twoim oczekiwaniom

Najwyższej jakości nierdzewna stal damasceńska została dopracowana w każdym calu, a dzięki ręcznej obróbce masz pewność, że każde ostrze spełnia wysokie standardy precyzji. Ręczne polerowanie pozwala wydobyć piękny wzór damastu, a ręczne ostrzenie sprawia, że krawędź ostrza osiąga doskonały profil i gładkość.

Rękojeść, która staje się przedłużeniem dłoni

Ręcznie polerowana, elegancka rękojeść z afrykańskiego drewna hebanowego została odpowiednio wyprofilowana, aby zapewnić komfort użytkowania. Jest ergonomiczna i nie ślizga się. Pozostaje ciepła i gładka w dotyku. Rdzeń rękojeści stanowi jeden element z ostrzem (typ rękojeści: full tang), a dodatkowo drewniana konstrukcja została wzmocniona nitami, by zapewnić jeszcze większą trwałość i stabilność.

zdjęcie detalu rękojeści

Elegancja w każdym szczególe

Noże z kolekcji Elegance EBONY WOOD to wyjątkowe instrumenty, które zasługują na wyjątkową oprawę, dlatego każdy z nich został umieszczony w luksusowym futerale, wyłożonym miękkim tworzywem.

opakowanie

Stal damasceńska i jej właściwości

Stal damasceńska jest znana i ceniona ze względu na cechy, które wyróżniają ją spośród innych rodzajów stali. Sposób jej produkowania i obróbki pozwala nie tylko na osiągnięcie parametrów, które czynią ją trwałą i odporną na uszkodzenia, a przy tym niebywale ostrą, ale również wyjątkowo piękną. Oryginalne wzory na klindze powstają podczas polerowania ostrza o wielowarstwowej budowie. Dzięki odpowiedniemu składowi chemicznemu zalicza się do stali nierdzewnych i nie ulega korozji.

Noże Kohersen z kolekcji Elegance EBONY WOOD powstają z 67-warstwowej, wysokowęglowej stali damasceńskiej (10Cr15CoMoV) o twardości 60 (+/-1) HRC (w skali Rockwella). Jest to jedna z najlepszych stali nierdzewnych używanych do produkcji noży do użytku profesjonalnego i domowego. Jej skład chemiczny zapewnia wyjątkowe właściwości ostrza, które docenisz w codziennym użytkowaniu.

zdjęcie przedstawiające przykładowe stale damasceńskie lub proces wytwarzanie stali, najlepiej ręczna obróbka

Skład stali

  • Wysoka zawartość węgla daje wyjątkową twardość, a co za tym idzie trwałość.
  • Mangan zwiększa odporność na uszkodzenia.
  • Zwiększona ilość chromu i molibden zapobiegają utlenianiu się i rdzewieniu.
  • Wanad sprawia, że krawędź klingi pozostaje ostra znacznie dłużej niż w przypadku noży z innej stali nierdzewnej. Poprawia sprężystość stali, dzięki czemu klinga nie pęknie w przypadku jej wygięcia.
WAŻNE! Nie zaleca się używania ostrzałek szczelinowych, przeciąganych ze względu na wysoką twardość stali.
Jak posługiwać się nożem Kohersen i jak dbać, by służył długie lata?
zobacz więcej »
  • Zachowaj ostrożność – nóż jest ekstremalnie ostry!
  • Używaj wyłącznie na deskach drewnianych lub z tworzywa sztucznego.
  • Nóż myj wyłącznie ręcznie, nigdy w zmywarce.
  • Nie używaj do krojenia bardzo twardych elementów (mrożonek, kości, itp.).
  • Ostrz regularnie, by zachować najwyższą funkcjonalność.
  • Przechowuj w suchym miejscu.

Specyfikacja

  • Długość całkowita
    310 mm
  • Długość ostrza
    165 mm (6,5”)
  • Długość rękojeści
    130 mm
  • Waga
    335 g
  • Materiał (ostrze)
    stal damasceńska 10Cr15CoMoV
  • Materiał (rękojeść)
    afrykańskie drewno hebanowe
  • Ilość warstw
    67
  • Twardość
    60 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu
    Raindrop
  • Krawędź tnąca
    180 mm
  • Szerokość ostrza
    81 mm
  • Grubość ostrza
    2 mm
  • Typ ostrzenia
    szlif dwustronny, symetryczny
  • Przeznaczenie
    Tasak, do krojenia, siekania i rozdrabniania dużych porcji, w szczególności do mięs, ryb oraz dużych warzyw i owoców. Nie zaleca się krojenia kości i mrożonek.

Powiązane produkty

  • Nóż do trybowania BONING KOHERSEN Elegance EBONY WOOD 15,2 cm
    Nóż do trybowania BONING KOHERSEN Elegance EBONY WOOD 15,2 cm

    299,00 zł 

  • Nóż szefa kuchni CHEF KOHERSEN Elegance EBONY WOOD 21,6 cm
    Nóż szefa kuchni CHEF KOHERSEN Elegance EBONY WOOD 21,6 cm

    399,00 zł 

  • Widelec do mięsa KOHERSEN Elegance EBONY WOOD, stal nierdzewna
    Widelec do mięsa KOHERSEN Elegance EBONY WOOD, stal nierdzewna

    199,00 zł 

  • Ostrzałka bagnetowa (musak) KOHERSEN Elegance EBONY WOOD
    Ostrzałka bagnetowa (musak) KOHERSEN Elegance EBONY WOOD

    279,00 zł 

Opinie klientów

Jak działają opinie klientów i oceny produktów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

Posiadasz ten produkt?

Ocena produktu

Tytuł opinii

Twoja opinia o produkcie

Wypełnij wszystkie wymagane pola