Ostrzałka bagnetowa (musak) KOHERSEN Professional OLIVE WOOD

Kod produktu: 72210

(Brak opinii)
299,00 zł
Ilość

Dostępny

Wysyłka dzisiaj


Specjalistyczna ostrzałka bagnetowa Kohersen z kolekcji Professional Olive Wood. Pręt ostrzący pokryty diamentową powłoką, rękojeść natomiast wykonana została z wysokiej jakości włoskiego drewna oliwnego.


Ostrzałka bagnetowa (musak) Kohersen Professional Olive Wood

zdjęcie kolekcji Kohersen

Ostrzałka bagnetowa (musak)

Sekcja z danymi

Przeznaczenie: do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrza

  • Długość: 360 mm
  • Waga: 340 g

Pręt ostrzący

  • Materiał: rdzeń stalowy (stal nierdzewna 430) pokryty diamentową powłoką
  • Długość: 225 mm
  • Średnica: 12 mm

Rękojeść

  • Materiał: włoskie drewno oliwne
  • Długość: 135 mm

Idealny do ostrzenia i wygładzania krawędzi

Pręt ostrzący został wykonany z odpornej na uszkodzenia stali nierdzewnej 430. Solidny rdzeń nie ulega wygięciom ani stłuczeniu. Zewnętrzna powłoka ścierna powstała z syntetycznego diamentu i posiada bardzo wysoką twardość. Dzięki temu idealnie nadaje się do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrzy nawet z najtwardszej stali takiej jak SRS13 czy 10Cr15CoMoV.

zdjęcie przedstawiające przykładowe stale lub proces wytwarzanie stali, najlepiej ręczna obróbka

Rękojeść, która staje się przedłużeniem dłoni

Ręcznie polerowana, elegancka rękojeść z włoskiego drewna oliwnego została odpowiednio wyprofilowana, aby zapewnić komfort użytkowania i bezpieczeństwo. Jest ergonomiczna i nie ślizga się w dłoni podczas ostrzenia. Pozostaje ciepła i gładka w dotyku. Stabilne mocowanie elementów sprawia, że będzie służyć długie lata.

Rękojeść od pręta oddziela stalowy kołnierz osłaniający dłoń podczas ostrzenia.

zdjęcie detalu rękojeści

Perfekcja w każdym szczególe

Ostrzałka bagnetowa Kohersen z kolekcji Professional Olive Wood to wyjątkowe narzędzie, które zasługuje na wyjątkową oprawę, dlatego została umieszczona w luksusowym futerale, wyłożonym miękkim tworzywem.

opakowanie

Jak ostrzyć za pomocą ostrzałki bagnetowej

  1. Trzymając rękojeść bagnetu lewą ręką, połóż go na płaskim stole i przytrzymaj nóż prawą ręką.
  2. Przyłóż ostrze do bagnetu z pilnikiem diamentowym. Ostrze i bagnet powinny być ustawione pod kątem 20-25°. Delikatnie przesuń nóż w dół po łuku, od pięty noża do czubka. Nie dociskaj noża do bagnetu podczas ostrzenia, ostrze prowadź lekko i płynnie.
  3. Ostrz na zmianę, równomiernie po obydwu bokach ostrza. Trzymaj pręt nieruchomo. Przesuwaj nóż raz po jednej, raz po drugiej stronie bagnetu. W ten sposób naostrzysz obie strony ostrza.
  4. Po zakończeniu ostrzenia wytrzyj bagnet suchą szmatką. Nie myj w wodzie i nie używaj detergentów. Przechowuj bagnet w suchym i wentylowanym miejscu.
zdjęcie detalu rękojeści
Dowiedz się więcej o ostrzeniu noży

Szef kuchni Dariusz Baryga poleca

"W moim przypadku noże kuchenne marki KOHERSEN to była miłość od pierwszego cięcia. Pracowałem na ostrzach wielu różnych marek, jednak tylko KOHERSEN w 100% spełnił moje oczekiwania. Zarówno wygląd, jak i funkcjonalność tych noży to prawdziwy majstersztyk. Drewniana rękojeść pewnie leży w dłoni, a nóż nie ślizga się, co zapewnia pewne i precyzyjne cięcia. Po wielu miesiącach intensywnego użytkowania stwierdzam, że mój nóż szefa kuchni jest nadal wybitnie ostry."

ambasador Dariusz Baryga

Kolekcja Kohersen Professional OLIVE WOOD

Poznaj kolekcję profesjonalnych Noży kuchennych Kohersen Professional OLIVE WOOD, stworzoną z dbałością i precyzją z najlepszych materiałów: japońskiej stali damasceńskiej i włoskiego drewna oliwnego. W naszych produktach łączymy najnowsze technologie z tradycyjnym rzemiosłem, aby stworzyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenie równowagi - równowagi trwałości i piękna, które docenią nawet najbardziej wymagający szefowie kuchni i mistrzowie kulinarnych arcydzieł. W kolekcji znajdują się 3 profesjonalne noże kuchenne oraz specjalistyczna ostrzałka bagnetowa z powłoką diamentową.

zdjęcie kolekcji Kohersen


Zobacz pełną ofertę w kolekcji Kohersen Professional Olive Wood

Powiązane produkty

  • Ostrzałka bagnetowa (musak) KOHERSEN Elegance EBONY WOOD
    Ostrzałka bagnetowa (musak) KOHERSEN Elegance EBONY WOOD

    279,00 zł 

Opinie klientów

Jak działają opinie klientów i oceny produktów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

Posiadasz ten produkt?

Ocena produktu

Tytuł opinii

Twoja opinia o produkcie

Wypełnij wszystkie wymagane pola