Ostrzałka bagnetowa (musak) KOHERSEN Professional OLIVE WOOD

Kod produktu: 72210

(Brak opinii)
299,00 zł
Ilość

Dostępny

Wysyłka w poniedziałek


Specjalistyczna ostrzałka bagnetowa Kohersen z kolekcji Professional Olive Wood. Pręt ostrzący pokryty diamentową powłoką, rękojeść natomiast wykonana została z wysokiej jakości włoskiego drewna oliwnego.


Mouseover Zoom loading...

Ostrzałka bagnetowa (musak) Kohersen Professional Olive Wood

zdjęcie kolekcji Kohersen

Ostrzałka bagnetowa (musak)

Sekcja z danymi

Przeznaczenie: do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrza

  • Długość: 360 mm
  • Waga: 340 g

Pręt ostrzący

  • Materiał: rdzeń stalowy (stal nierdzewna 430) pokryty diamentową powłoką
  • Długość: 225 mm
  • Średnica: 12 mm

Rękojeść

  • Materiał: włoskie drewno oliwne
  • Długość: 135 mm

Idealny do ostrzenia i wygładzania krawędzi

Pręt ostrzący został wykonany z odpornej na uszkodzenia stali nierdzewnej 430. Solidny rdzeń nie ulega wygięciom ani stłuczeniu. Zewnętrzna powłoka ścierna powstała z syntetycznego diamentu i posiada bardzo wysoką twardość. Dzięki temu idealnie nadaje się do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrzy nawet z najtwardszej stali takiej jak SRS13 czy 10Cr15CoMoV.

zdjęcie przedstawiające przykładowe stale lub proces wytwarzanie stali, najlepiej ręczna obróbka

Rękojeść, która staje się przedłużeniem dłoni

Ręcznie polerowana, elegancka rękojeść z włoskiego drewna oliwnego została odpowiednio wyprofilowana, aby zapewnić komfort użytkowania i bezpieczeństwo. Jest ergonomiczna i nie ślizga się w dłoni podczas ostrzenia. Pozostaje ciepła i gładka w dotyku. Stabilne mocowanie elementów sprawia, że będzie służyć długie lata.

Rękojeść od pręta oddziela stalowy kołnierz osłaniający dłoń podczas ostrzenia.

zdjęcie detalu rękojeści

Perfekcja w każdym szczególe

Ostrzałka bagnetowa Kohersen z kolekcji Professional Olive Wood to wyjątkowe narzędzie, które zasługuje na wyjątkową oprawę, dlatego została umieszczona w luksusowym futerale, wyłożonym miękkim tworzywem.

opakowanie

Jak ostrzyć za pomocą ostrzałki bagnetowej

  1. Trzymając rękojeść bagnetu lewą ręką, połóż go na płaskim stole i przytrzymaj nóż prawą ręką.
  2. Przyłóż ostrze do bagnetu z pilnikiem diamentowym. Ostrze i bagnet powinny być ustawione pod kątem 20-25°. Delikatnie przesuń nóż w dół po łuku, od pięty noża do czubka. Nie dociskaj noża do bagnetu podczas ostrzenia, ostrze prowadź lekko i płynnie.
  3. Ostrz na zmianę, równomiernie po obydwu bokach ostrza. Trzymaj pręt nieruchomo. Przesuwaj nóż raz po jednej, raz po drugiej stronie bagnetu. W ten sposób naostrzysz obie strony ostrza.
  4. Po zakończeniu ostrzenia wytrzyj bagnet suchą szmatką. Nie myj w wodzie i nie używaj detergentów. Przechowuj bagnet w suchym i wentylowanym miejscu.
zdjęcie detalu rękojeści
Dowiedz się więcej o ostrzeniu noży

Kolekcja Kohersen Professional OLIVE WOOD

Poznaj kolekcję profesjonalnych Noży kuchennych Kohersen Professional OLIVE WOOD, stworzoną z dbałością i precyzją z najlepszych materiałów: japońskiej stali damasceńskiej i włoskiego drewna oliwnego. W naszych produktach łączymy najnowsze technologie z tradycyjnym rzemiosłem, aby stworzyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenie równowagi - równowagi trwałości i piękna, które docenią nawet najbardziej wymagający szefowie kuchni i mistrzowie kulinarnych arcydzieł. W kolekcji znajdują się 3 profesjonalne noże kuchenne oraz specjalistyczna ostrzałka bagnetowa z powłoką diamentową.

zdjęcie kolekcji Kohersen


Zobacz pełną ofertę w kolekcji Kohersen Professional Olive Wood

Powiązane produkty

Opinie klientów

Jak działają opinie klientów i oceny produktów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

Posiadasz ten produkt?

Ocena produktu

Tytuł opinii

Twoja opinia o produkcie

Wypełnij wszystkie wymagane pola