Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Ostrzałka bagnetowa (musak) KOHERSEN Professional OLIVE WOOD
Ostrzałka bagnetowa (musak) Kohersen Professional Olive Wood
Ostrzałka bagnetowa (musak)
Przeznaczenie: do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrza
- Długość: 360 mm
- Waga: 340 g
Pręt ostrzący
- Materiał: rdzeń stalowy (stal nierdzewna 430) pokryty diamentową powłoką
- Długość: 225 mm
- Średnica: 12 mm
Rękojeść
- Materiał: włoskie drewno oliwne
- Długość: 135 mm
Idealny do ostrzenia i wygładzania krawędzi
Pręt ostrzący został wykonany z odpornej na uszkodzenia stali nierdzewnej 430. Solidny rdzeń nie ulega wygięciom ani stłuczeniu. Zewnętrzna powłoka ścierna powstała z syntetycznego diamentu i posiada bardzo wysoką twardość. Dzięki temu idealnie nadaje się do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrzy nawet z najtwardszej stali takiej jak SRS13 czy 10Cr15CoMoV.
Rękojeść, która staje się przedłużeniem dłoni
Ręcznie polerowana, elegancka rękojeść z włoskiego drewna oliwnego została odpowiednio wyprofilowana, aby zapewnić komfort użytkowania i bezpieczeństwo. Jest ergonomiczna i nie ślizga się w dłoni podczas ostrzenia. Pozostaje ciepła i gładka w dotyku. Stabilne mocowanie elementów sprawia, że będzie służyć długie lata.
Rękojeść od pręta oddziela stalowy kołnierz osłaniający dłoń podczas ostrzenia.
Perfekcja w każdym szczególe
Ostrzałka bagnetowa Kohersen z kolekcji Professional Olive Wood to wyjątkowe narzędzie, które zasługuje na wyjątkową oprawę, dlatego została umieszczona w luksusowym futerale, wyłożonym miękkim tworzywem.
Jak ostrzyć za pomocą ostrzałki bagnetowej
- Trzymając rękojeść bagnetu lewą ręką, połóż go na płaskim stole i przytrzymaj nóż prawą ręką.
- Przyłóż ostrze do bagnetu z pilnikiem diamentowym. Ostrze i bagnet powinny być ustawione pod kątem 20-25°. Delikatnie przesuń nóż w dół po łuku, od pięty noża do czubka. Nie dociskaj noża do bagnetu podczas ostrzenia, ostrze prowadź lekko i płynnie.
- Ostrz na zmianę, równomiernie po obydwu bokach ostrza. Trzymaj pręt nieruchomo. Przesuwaj nóż raz po jednej, raz po drugiej stronie bagnetu. W ten sposób naostrzysz obie strony ostrza.
- Po zakończeniu ostrzenia wytrzyj bagnet suchą szmatką. Nie myj w wodzie i nie używaj detergentów. Przechowuj bagnet w suchym i wentylowanym miejscu.
Kolekcja Kohersen Professional OLIVE WOOD
Poznaj kolekcję profesjonalnych Noży kuchennych Kohersen Professional OLIVE WOOD, stworzoną z dbałością i precyzją z najlepszych materiałów: japońskiej stali damasceńskiej i włoskiego drewna oliwnego. W naszych produktach łączymy najnowsze technologie z tradycyjnym rzemiosłem, aby stworzyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenie równowagi - równowagi trwałości i piękna, które docenią nawet najbardziej wymagający szefowie kuchni i mistrzowie kulinarnych arcydzieł. W kolekcji znajdują się 3 profesjonalne noże kuchenne oraz specjalistyczna ostrzałka bagnetowa z powłoką diamentową.