Nóż szefa kuchni CHEF KOHERSEN Professional OLIVE WOOD 21,6 cm

Kod produktu: 72209

(Brak opinii)
1 399,00 zł
Ilość


Dostępny
eraty

10 rat 0% - 10 x 139.90 zł

20 rat 0% - 20 x 69.95 zł


Wysyłka w poniedziałek


Profesjonalny nóż szefa kuchni CHEF KOHERSEN Professional OLIVE WOOD o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczony do cięcia, siekania i porcjowania mięsa, ryb, warzyw, owoców i ziół. Wykonany z najlepszej jakości włoskiego drewna oliwnego oraz japońskiej stali damasceńskiej. Stworzony z wyjątkową precyzją i dbałością o szczegóły.


Mouseover Zoom loading...

Kolekcja Professional Olive Wood

Poznaj kolekcję profesjonalnych noży kuchennych Kohersen Professional Olive Wood, stworzoną z dbałością i precyzją z najlepszych materiałów: japońskiej stali damasceńskiej i włoskiego drewna oliwnego. W naszych produktach łączymy najnowsze technologie z tradycyjnym rzemiosłem, aby stworzyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenie równowagi - równowagi trwałości i piękna, którą docenią nawet najbardziej wymagający szefowie kuchni i mistrzowie kulinarnych arcydzieł.

zdjęcie kolekcji Kohersen
Zobacz pełną ofertę w kolekcji Kohersen Professional Olive Wood

Nóż szefa kuchni (chef knife)

Sekcja z danymi o nożu

Przeznaczenie: wszechstronne zastosowanie, do cięcia, siekania, porcjowania mięsa, ryb, warzyw, owoców i ziół

  • Długość: 350 mm
  • Waga: 231 g

Ostrze

  • Materiał: japońska stal damasceńska SRS13
  • Ilość warstw: 49
  • Twardość: 63 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu: Fibres
  • Krawędź tnąca 210 mm
  • Szerokość: 53 mm
  • Grubość: 2 mm
  • Typ ostrzenia: szlif dwustronny, symetryczny

Rękojeść

  • Materiał: włoskie drewno oliwne
  • Długość: 134 mm

Ostrze, które nie ma sobie równych

Najwyższej jakości japońska stal damasceńska, którą doceniają zawodowi kucharze na całym świecie, została poddana ręcznej obróbce, by dopracować każdy cal ostrza. Ręczne polerowanie pozwala wyeksponować piękny wzór damastu, a ręczne ostrzenie sprawia, że krawędź ostrza osiąga doskonały profil i gładkość.

Rękojeść, która staje się przedłużeniem dłoni

Ręcznie polerowana, elegancka rękojeść z włoskiego drewna oliwnego została odpowiednio wyprofilowana, aby zapewnić komfort użytkowania. Jest ergonomiczna i nie ślizga się. Pozostaje ciepła i gładka w dotyku.

zdjęcie detalu rękojeści

Perfekcja w każdym szczególe

Noże z kolekcji Professional Olive Wood to doskonale wyważony instrument, który zasługuje na wyjątkową oprawę. Dlatego też każdy z osobna został umieszczony w luksusowym futerale, wyłożonym miękkim tworzywem.

opakowanie

Japońska stal damasceńska i jej właściwości

Stal damasceńska jest znana i ceniona ze względu na cechy, które wyróżniają ją spośród innych rodzajów stali. Sposób jej produkowania i obróbki pozwala nie tylko na osiągnięcie parametrów, które czynią ją trwałą i odporną na uszkodzenia, a przy tym niebywale ostrą, ale również wyjątkowo piękną.

Oryginalne wzory na klindze powstają podczas polerowania ostrza o wielowarstwowej budowie. Dzięki odpowiedniemu składowi chemicznemu zalicza się do stali nierdzewnych i nie ulega korozji. Noże Kohersen z kolekcji Professional Olive Wood powstają z 49-warstwowej, japońskiej, proszkowej stali damasceńskiej o twardości 63 (+/-1) HRC (w skali Rockwella).

Stal SRS13 osiąga niebywałe właściwości, dzięki zdobyczom nowoczesnej metalurgii. Pomimo tak wysokiej twardości, materiał ten wykazuje się również podatnością na precyzyjną obróbkę, co prowadzi do osiągnięcia niebywałej ostrości. Zalety te sprawiają, że często nazywana jest stalą „szybkotnącą” ze względu na imponującą efektywność podczas pracy.

zdjęcie przedstawiające przykładowe stale damasceńskie lub proces wytwarzanie stali, najlepiej ręczna obróbka

Skład

  • Wysoka zawartość węgla daje wyjątkową twardość, a co za tym idzie trwałość.
  • Mangan zwiększa odporność na uszkodzenia.
  • Zwiększona ilość chromu i molibden zapobiegają utlenianiu się i rdzewieniu.
  • Wanad sprawia, że krawędź klingi pozostaje ostra znacznie dłużej niż w przypadku noży z innej stali nierdzewnej. Poprawia sprężystość stali, dzięki czemu klinga nie pęknie w przypadku jej wygięcia.
  • Wolfram zwiększa pierwotną odporność ostrza i znacząco wpływa na odporność na ścieranie.
  • Krzem przeciwdziała utlenianiu i wpływa na giętkość klingi.
WAŻNE! Nie zaleca się używania ostrzałek szczelinowych, przeciąganych ze względu na wysoką twardość stali.
Jak posługiwać się nożem Kohersen i jak dbać, by służył długie lata?
zobacz więcej »
  • Zachowaj ostrożność – nóż jest ekstremalnie ostry!
  • Używaj wyłącznie na deskach drewnianych lub z tworzywa sztucznego.
  • Nóż myj wyłącznie ręcznie, nigdy w zmywarce.
  • Nie używaj do krojenia bardzo twardych elementów (mrożonek, kości, itp.).
  • Ostrz regularnie, by zachować najwyższą funkcjonalność.
  • Przechowuj w suchym miejscu.

Specyfikacja

  • Długość całkowita
    350 mm
  • Długość ostrza
    216 mm (8,5”)
  • Długość rękojeści
    134 mm
  • Waga
    231 g
  • Materiał (ostrze)
    japońska stal damasceńska SRS13
  • Materiał (rękojeść)
    włoskie drewno oliwne
  • Ilość warstw
    49
  • Twardość
    63 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu
    Fibres
  • Krawędź tnąca
    210 mm
  • Szerokość ostrza
    53 mm
  • Grubość ostrza
    2 mm
  • Typ ostrzenia
    szlif dwustronny, symetryczny
  • Przeznaczenie
    nóż szefa, wszechstronne zastosowanie, do cięcia, siekania, porcjowania mięsa, ryb, warzyw, owoców i ziół

Powiązane produkty

Opinie klientów

Jak działają opinie klientów i oceny produktów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

Posiadasz ten produkt?

Ocena produktu

Tytuł opinii

Twoja opinia o produkcie

Wypełnij wszystkie wymagane pola