Zestaw noży COMPLETE ELEGANCE EBONY WOOD

Kod produktu: 72412

(Brak opinii)
2 599,00 zł
Ilość

Dostępny
eraty

10 rat 0% - 10 x 259.90 zł

20 rat 0% - 20 x 129.95 zł


Wysyłka jutro


Zestaw noży Kohersen Complete Elegance EBONY WOOD idealnie nadaje się  do zastosowań codziennych jak i specjalistycznych, takich jak filetowanie czy przygotowanie sushi. Idealny zestaw dla kulinarnych pasjonatów, zawiera siedem noży z damasceńskiej stali oraz widelec do mięs. W zestawie znajduje się również specjalistyczna ostrzałka bagnetowa.


Mouseover Zoom loading...

Zestaw noży kuchennych Kohersen Complete Elegance EBONY WOOD to idealny wybór zarówno do codziennych, jak i specjalistycznych zadań kulinarnych, takich jak filetowanie, precyzyjne krojenie czy przygotowywanie sushi. Zestaw noży Kohersen Complete Elegance EBONY WOOD skierowany jest do entuzjastów gotowania, którzy ciągle poszukują nowych wyzwań kulinarnych i doskonalą swoje umiejętności. Składa się z noży wykonanych z trwałej stali damasceńskiej oraz hebanowego drewna, co gwarantuje ich doskonałe wyważenie i wytrzymałość. Do zestawu dołączona jest specjalistyczna ostrzałka bagnetowa, niezbędna do utrzymania ostrości noży z tak twardej stali.

noze kohersen

Nóż szefa kuchni
(chef knife)

Sekcja z danymi o nożu

Przeznaczenie: wszechstronne zastosowanie, do cięcia, siekania, porcjowania mięsa, ryb, warzyw, owoców i ziół.

  • Długość: 337 mm
  • Waga: 245 g

Ostrze

  • Materiał: stal damasceńska 10Cr15CoMoV
  • Ilość warstw: 67
  • Twardość: 60 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu: Raindrop
  • Krawędź tnąca 210 mm
  • Szerokość: 53 mm
  • Grubość: 2 mm
  • Typ ostrzenia: szlif dwustronny, symetryczny

Rękojeść

  • Materiał: afrykańskie drewno hebanowe
  • Długość: 121 mm

Nóż uniwersalny
(utility knife)

Sekcja z danymi o nożu

Przeznaczenie: wszechstronne zastosowanie, precyzyjne cięcie na drobne kawałki mięsa, ryb, warzyw i owoców.

  • Długość: 243 mm
  • Waga: 127 g

Ostrze

  • Materiał: stal damasceńska 10Cr15CoMoV
  • Ilość warstw: 67
  • Twardość: 60 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu: Raindrop
  • Krawędź tnąca: 130 mm
  • Szerokość: 32 mm
  • Grubość: 2 mm
  • Typ ostrzenia: szlif dwustronny, symetryczny

Rękojeść

  • Materiał: afrykańskie drewno hebanowe
  • Długość: 116 mm

Nóż do warzyw
(paring knife)

Sekcja z danymi o nożu

Przeznaczenie: do obierania, krojenia i do wykonywania elementów ozdobnych z warzyw, owoców i korzeni.

  • Długość: 203 mm
  • Waga: 105 g

Ostrze

  • Materiał: stal damasceńska 10Cr15CoMoV
  • Ilość warstw: 67
  • Twardość: 60 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu: Raindrop
  • Krawędź tnąca 90 mm
  • Szerokość: 25 mm
  • Grubość: 1,8 mm
  • Typ ostrzenia: szlif dwustronny, symetryczny

Rękojeść

  • Materiał: afrykańskie drewno hebanowe
  • Długość: 110 mm

Nóż santoku
(santoku knife)

Sekcja z danymi o nożu

Przeznaczenie: wszechstronne zastosowanie, w szczególności do precyzyjnych prac w kuchni, siekanie na drobno i krojenie na małe kawałki, przydatny także przy przyrządzaniu sushi, posiada wyżłobienia wzdłuż krawędzi ostrza zapobiegające przywieraniu krojonych składników.

  • Długość: 236 mm
  • Waga: 121 g

Ostrze

  • Materiał: stal damasceńska 10Cr15CoMoV
  • Ilość warstw: 67
  • Twardość: 60 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu: Raindrop
  • Krawędź tnąca: 125 mm
  • Szerokość: 35 mm
  • Grubość: 1,8 mm
  • Typ ostrzenia: szlif dwustronny, symetryczny

Rękojeść

  • Materiał: afrykańskie drewno hebanowe
  • Długość: 109 mm

Nóż do trybowania
(boning knife)

Sekcja z danymi o nożu

Przeznaczenie: skórowanie mięsa i ryb, oddzielanie mięsa od kości, filetowanie.

  • Długość: 290 mm
  • Waga: 183 g

Ostrze

  • Materiał: stal damasceńska 10Cr15CoMoV
  • Ilość warstw: 67
  • Twardość: 60 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu: Raindrop
  • Krawędź tnąca: 160 mm
  • Szerokość: 34 mm
  • Grubość: 2 mm
  • Typ ostrzenia: szlif dwustronny, symetryczny

Rękojeść

  • Materiał: afrykańskie drewno hebanowe
  • Długość: 138 mm

Nóż do chleba
(bread knife)

Sekcja z danymi o nożu

Przeznaczenie: do krojenia i porcjowania pieczywa, ciast i innych wypieków.

  • Długość: 360 mm
  • Waga: 228 g

Ostrze

  • Materiał: stal damasceńska 10Cr15CoMoV
  • Ilość warstw: 67
  • Twardość: 60 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu: Raindrop
  • Krawędź tnąca: 230 mm
  • Szerokość: 33 mm
  • Grubość: 1,8 mm
  • Typ ostrzenia: krawędź ząbkowana

Rękojeść

  • Materiał: afrykańskie drewno hebanowe
  • Długość: 131 mm

Tasak
(cleaver)

Sekcja z danymi o nożu

Przeznaczenie: do krojenia, siekania i rozdrabniania dużych porcji, w szczególności do mięs, ryb oraz dużych warzyw i owoców. Nie zaleca się krojenia kości i mrożonek.

  • Długość: 310 mm
  • Waga: 335 g

Ostrze

  • Materiał: stal damasceńska 10Cr15CoMoV
  • Ilość warstw: 67
  • Twardość: 60 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu: Raindrop
  • Krawędź tnąca: 180 mm
  • Szerokość: 81 mm
  • Grubość: 2 mm
  • Typ ostrzenia: szlif dwustronny, symetryczny

Rękojeść

  • Materiał: afrykańskie drewno hebanowe
  • Długość: 130 mm

Ostrzałka bagnetowa
(musak)

Sekcja z danymi

Przeznaczenie: do ostrzenia i wyrównywania krawędzi ostrza

  • Długość: 360 mm
  • Waga: 351 g

Pręt ostrzący

  • Materiał: rdzeń stalowy (stal nierdzewna 430) pokryty diamentową powłoką
  • Długość: 225 mm
  • Średnica: 12 mm

Rękojeść

  • Materiał: afrykańskie drewno hebanowe
  • Długość: 135 mm

Widelec do mięs

Sekcja z danymi

Przeznaczenie: do przytrzymywania, obracania, porcjowania i serwowania mięs

  • Długość: 300 mm
  • Waga: 168 g

Ostrze

  • Materiał: stal nierdzewna 430
  • Długość: 165 mm
  • Szerokość: 26 mm
  • Typ: dwuzębny

Rękojeść

  • Materiał: afrykańskie drewno hebanowe
  • Długość: 135 mm

Opinie klientów

Jak działają opinie klientów i oceny produktów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

Posiadasz ten produkt?

Ocena produktu

Tytuł opinii

Twoja opinia o produkcie

Wypełnij wszystkie wymagane pola