Nóż uniwersalny CHEF Kohersen® Professional Olive Wood 21,6 cm + Magnetyczna pochwa z drewna oliwnego

Kod produktu: 73144

(Brak opinii)
1 419,00 zł
Ilość

Dostępny
eraty

10 rat 0% - 10 x 141.90 zł

20 rat 0% - 20 x 70.95 zł


Wysyłka jutro


Profesjonalny nóż uniwersalny CHEF KOHERSEN Professional 21,6cm + Magnetyczna Pochwa z drewna oliwnego


Nóż Kohersen CHEF Professional 21,6 cm z Magnetyczną Pochwą Kohersen Professional

Zestaw z kolekcji Kohersen Professional Olive Wood to kwintesencja rzemiosła i elegancji. Nóż szefa kuchni o długości 350 mm to wszechstronne narzędzie idealne do cięcia, siekania i porcjowania mięsa, ryb, warzyw, owoców oraz ziół. Wykonany z najwyższej jakości japońskiej stali damasceńskiej i wyposażony w ergonomiczną rękojeść z włoskiego drewna oliwnego, zapewnia niezrównany komfort i precyzję. Luksusowy futerał wyłożony miękkim tworzywem chroni ostrze, ułatwiając przechowywanie i transport. To doskonały wybór dla pasjonatów gotowania, którzy cenią jakość, trwałość i wyrafinowany styl.

Kolekcja Professional Olive Wood

Poznaj kolekcję profesjonalnych noży kuchennych Kohersen Professional Olive Wood, stworzoną z dbałością i precyzją z najlepszych materiałów: japońskiej stali damasceńskiej i włoskiego drewna oliwnego. W naszych produktach łączymy najnowsze technologie z tradycyjnym rzemiosłem, aby stworzyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenie równowagi - równowagi trwałości i piękna, którą docenią nawet najbardziej wymagający szefowie kuchni i mistrzowie kulinarnych arcydzieł.

zdjęcie kolekcji Kohersen
Zobacz pełną ofertę w kolekcji Kohersen Professional Olive Wood

Nóż szefa kuchni (chef knife)

Sekcja z danymi o nożu

Przeznaczenie: wszechstronne zastosowanie, do cięcia, siekania, porcjowania mięsa, ryb, warzyw, owoców i ziół

  • Długość: 350 mm
  • Waga: 231 g

Ostrze

  • Materiał: japońska stal damasceńska SRS13
  • Ilość warstw: 49
  • Twardość: 63 (+/-1) HRC
  • Wzór na ostrzu: Fibres
  • Krawędź tnąca 210 mm
  • Szerokość: 53 mm
  • Grubość: 2 mm
  • Typ ostrzenia: szlif dwustronny, symetryczny

Rękojeść

  • Materiał: włoskie drewno oliwne
  • Długość: 134 mm

Ostrze, które nie ma sobie równych

Najwyższej jakości japońska stal damasceńska, którą doceniają zawodowi kucharze na całym świecie, została poddana ręcznej obróbce, by dopracować każdy cal ostrza. Ręczne polerowanie pozwala wyeksponować piękny wzór damastu, a ręczne ostrzenie sprawia, że krawędź ostrza osiąga doskonały profil i gładkość.

Rękojeść, która staje się przedłużeniem dłoni

Ręcznie polerowana, elegancka rękojeść z włoskiego drewna oliwnego została odpowiednio wyprofilowana, aby zapewnić komfort użytkowania. Jest ergonomiczna i nie ślizga się. Pozostaje ciepła i gładka w dotyku.

zdjęcie detalu rękojeści

Perfekcja w każdym szczególe

Noże z kolekcji Professional Olive Wood to doskonale wyważony instrument, który zasługuje na wyjątkową oprawę. Dlatego też każdy z osobna został umieszczony w luksusowym futerale, wyłożonym miękkim tworzywem.

opakowanie

Japońska stal damasceńska i jej właściwości

Stal damasceńska jest znana i ceniona ze względu na cechy, które wyróżniają ją spośród innych rodzajów stali. Sposób jej produkowania i obróbki pozwala nie tylko na osiągnięcie parametrów, które czynią ją trwałą i odporną na uszkodzenia, a przy tym niebywale ostrą, ale również wyjątkowo piękną.

Oryginalne wzory na klindze powstają podczas polerowania ostrza o wielowarstwowej budowie. Dzięki odpowiedniemu składowi chemicznemu zalicza się do stali nierdzewnych i nie ulega korozji. Noże Kohersen z kolekcji Professional Olive Wood powstają z 49-warstwowej, japońskiej, proszkowej stali damasceńskiej o twardości 63 (+/-1) HRC (w skali Rockwella).

Stal SRS13 osiąga niebywałe właściwości, dzięki zdobyczom nowoczesnej metalurgii. Pomimo tak wysokiej twardości, materiał ten wykazuje się również podatnością na precyzyjną obróbkę, co prowadzi do osiągnięcia niebywałej ostrości. Zalety te sprawiają, że często nazywana jest stalą „szybkotnącą” ze względu na imponującą efektywność podczas pracy.

zdjęcie przedstawiające przykładowe stale damasceńskie lub proces wytwarzanie stali, najlepiej ręczna obróbka

Szef kuchni Dariusz Baryga poleca

"W moim przypadku noże kuchenne marki KOHERSEN to była miłość od pierwszego cięcia. Pracowałem na ostrzach wielu różnych marek, jednak tylko KOHERSEN w 100% spełnił moje oczekiwania. Zarówno wygląd, jak i funkcjonalność tych noży to prawdziwy majstersztyk. Drewniana rękojeść pewnie leży w dłoni, a nóż nie ślizga się, co zapewnia pewne i precyzyjne cięcia. Po wielu miesiącach intensywnego użytkowania stwierdzam, że mój nóż szefa kuchni jest nadal wybitnie ostry."

ambasador Dariusz Baryga

Skład

  • Wysoka zawartość węgla daje wyjątkową twardość, a co za tym idzie trwałość.
  • Mangan zwiększa odporność na uszkodzenia.
  • Zwiększona ilość chromu i molibden zapobiegają utlenianiu się i rdzewieniu.
  • Wanad sprawia, że krawędź klingi pozostaje ostra znacznie dłużej niż w przypadku noży z innej stali nierdzewnej. Poprawia sprężystość stali, dzięki czemu klinga nie pęknie w przypadku jej wygięcia.
  • Wolfram zwiększa pierwotną odporność ostrza i znacząco wpływa na odporność na ścieranie.
  • Krzem przeciwdziała utlenianiu i wpływa na giętkość klingi.
WAŻNE! Nie zaleca się używania ostrzałek szczelinowych, przeciąganych ze względu na wysoką twardość stali.
Jak posługiwać się nożem Kohersen i jak dbać, by służył długie lata?
zobacz więcej »
  • Zachowaj ostrożność – nóż jest ekstremalnie ostry!
  • Używaj wyłącznie na deskach drewnianych lub z tworzywa sztucznego.
  • Nóż myj wyłącznie ręcznie, nigdy w zmywarce.
  • Nie używaj do krojenia bardzo twardych elementów (mrożonek, kości, itp.).
  • Ostrz regularnie, by zachować najwyższą funkcjonalność.
  • Przechowuj w suchym miejscu.

Powiązane produkty

Opinie klientów

Jak działają opinie klientów i oceny produktów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

Posiadasz ten produkt?

Ocena produktu

Tytuł opinii

Twoja opinia o produkcie

Wypełnij wszystkie wymagane pola