Zdrowe smażenie na Kohersenie

Zdrowe smażenie na Kohersenie

Azjatyckie smaki

Podczas przygotowywania dań azjatyckich najczęściej do smażenia używa się oleju sezamowego i sojowego, które obfitują w nienasycone kwasy tłuszczowe – bardzo ważne dla naszego zdrowia, ponieważ wchodzące w skład struktur błon komórkowych. Bogactwo kuchni azjatyckiej w chude ryby i aromatyczne przyprawy o prozdrowotnych właściwościach także przemawia zdecydowanie na jej korzyść. Przykładowo - imbir i chilli wspomagają trawienie i spalanie tłuszczu, a czosnek reguluje poziom cholesterolu we krwi. Jeśli do tego wszystkiego mamy odpowiednie naczynia z powłoką zapobiegającą przywieraniu – zdrowe posiłki mamy na wyciągnięcie ręki. Do tego rodzaju dań nada się doskonale wok Kohersen – głębokie naczynie, szczególnie powszechnie używane na dalekim wschodzie.



Wok Kohersen Kohersen kuchnia azjatycka Kohersen dania azjatyckie



Olej – lepszy w głowie niż na patelni!

Wielu z nas przyzwyczaiło się do smażenia wyłącznie na oleju lub innym tłuszczu, martwiąc się o to, by nie przypalić przygotowywanej potrawy. Jednak nie w każdym przypadku dodawanie go jest niezbędne. Często przygotowujemy na patelni składniki, które już same w sobie zawierają tłuszcz – np. niektóre mięsa, a warzywa potrafią szybko „puścić wodę”, dzięki czemu powoli się duszą zamiast się przypalać. Używając odpowiednich patelni także zmniejszamy ryzyko przywierania i przypalania. Seria naczyń z powłoką BLACK CUBE zapobiegającą przywieraniu marki Kohersen pozwala na smażenie przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu – mimo tego składniki nie przywierają, a danie się nie przypala.



Minimalna ilość tłuszczu Naleśniki z patelni Kohersen Mięso smażone bez tłuszczu


Prawdziwy diament w Twojej kuchni

Naczynia Kohersen zostały wykonane przy użyciu wyjątkowej, opatentowanej, koreańskiej technologii BLACK CUBE® i jako jedyne posiadają oryginalną, dwustronną powierzchnię funkcyjną zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz naczynia, dodatkowo wzmocnioną niezwykle trwałą i odporną na zarysowania powłoką DIAMOND. Udoskonalona struktura plastra miodu pozwala na wyjątkowo efektywne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni użytkowej, a także zapobiega przywieraniu. Gotowanie staje się szybsze, łatwiejsze, zachowując przy tym wszelkie walory smakowe i zdrowotne. Bez żadnego przywierania, na minimalnej ilości tłuszczu usmażysz mięso, warzywa, jajka, naleśniki czy placki – przekonaj się!

Komentarze

Temat *

Imię / nick *

Twoja opinia o produkcie *

Security code
Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®