Zupa grzybowa na suszonych borowikach


4 porcje 60 minut

Aromatyczna, kremowa zupa, idealna na chłodne dni i świąteczny stół.

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g suszonych borowików
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki masła
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 1 liść laurowy
  • sól, pieprz, świeży koperek

Przygotowanie

  1. Suszone grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut.
  2. Na maśle podsmaż cebulę i marchew pokrojoną w kostkę.
  3. Dodaj namoczone grzyby (wraz z odcedzonym płynem po namaczaniu).
  4. Zalej bulionem, dodaj liść laurowy i gotuj 30 minut.
  5. Zupę zabiel śmietanką, dopraw solą i pieprzem.
  6. Podawaj posypaną koperkiem.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®