Sambal z suszonych krewetek


6+ porcje 46 minut

Kuchnia południowo-wschodniej Azji

Pobierz przepis

Składniki

  • 150 ml oleju
  • 150 g suszonych i opłukanych krewetek
  • 40 g czosnku
  • 100 g szalotki
  • 100 g suszonych papryczek chili, pozbawionych nasion i namoczonych do miękkości
  • 1 łyżeczka soli
  • 15 g cukru

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść wszystkie składniki w kielichu.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  5. Duś.
  6. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®