Krem czekoladowy


4 porcje 15 minut

Krem czekoladowy jest zrobiony z dużą ilością jajek, które nadają mu bogatą i bardzo kremową konsystencję

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 ml śmietanki 30%
  • 1/2 szklanki cukru
  • 5 żółtek
  • 2 łyżeczki wanilii
  • 50 g ciemnej czekolady, posiekanej

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. "W kielichu do gotowania umieść 300 ml śmietanki, ½ szklanki cukru, 5 żółtek i 2 łyżeczki wanilii. "
  3. Wymieszaj.
  4. Dodaj 50 g ciemnej czekolady.
  5. Posiekaj.
  6. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®