Kapusta z grzybami


6+ porcje 35 min

Kiszona kapusta, śliwki i wytrawne wino. Im dłużej leżakuje tym lepiej.

Pobierz przepis

Składniki

  • 30g suszonych grzybów + 300ml wody do ich namoczenia ( grzyby zalać wodą i odstawić na około 2-3h, wody z namoczenia nie wylewać )
  • 1 biała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50ml oleju rzepakowego do smażenia
  • 80ml czerwonego, wytrawnego wina
  • 600g kiszonej kapusty
  • 10szt śliwek suszonych
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Przyprawy: 3 liście laurowe, 5-6 ziaren ziela angielskiego, łyżka sosu sojowego, łyżka miodu, majeranek, kminek, sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wrzuć cebulę i czosnek.
  2. ikona_czas

    15 sek.

    ikona_obroty

    6

  3. Wlej olej i podsmaż
  4. ikona_czas

    3 min

    ikona_temperatura

    80

  5. Dodaj odciśniętą kapustę, liście laurowe, ziele angielskie i podsmaż
  6. ikona_czas

    3 min

  7. Dodaj grzyby wraz z wodą, śliwki, łyżkę majeranku, sos sojowy, koncentrat pomidorowy i wlej wino.
  8. ikona_czas

    30 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    3

  9. Po ugotowaniu dopraw według własnego uznania solą, pieprzem, kminkiem jeśli lubisz i miodem. Wymieszaj dokładnie.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®