Fasolka szparagowa z bekonem


2 porcje 10 minut

Pikantna fasolka szparagowa smażona z boczkiem

Pobierz przepis

Składniki

  • 400 g fasolki szparagowej, pokrojonej na pół
  • 100 g boczku, pokrojonego w kostkę
  • 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • 50 ml wody
  • 1/2 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze saute w kielichu.
  2. Umieść 100 g boczku, 100 g cebuli oraz 30 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj 400 g fasolki szparagowej, 1/2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczkę octu, 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę musztardy.
  5. Smaż saute.
  6. W misce umieść 1/2 łyżeczki skrobi oraz 50 ml wody. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie wlej do kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Smaż saute.
  8. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®