Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Churros
6+ porcje 45 minut
Churros to rodzaj smażonego ciasta z kuchni hiszpańskiej i portugalskiej, które można podawać z kremem czekoladowym
Pobierz przepis
Składniki
- 2 g soli
- 65 ml wody
- 30 g masła
- 50 ml mleka
- 12 g cukru pudru
- 90 g mąki
- 2 duże jajka
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 30 g masła, 12 g cukru pudru, 2 g soli, 65 g wody, 60 g mleka w kielichu do gotowania.
- Ugotuj.
- Dodaj 90 g mąki.
- Smaż saute.
- Przelej masę do miski i pozostaw do ostygnięcia na około 15 minut, następnie dodaj 2 jajka i wymieszaj szpatułką, aż masa będzie kremowa i gładka.
- Przełóż masę do worka cukierniczego, połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia, wyciśnij masę na blachę do pieczenia, formując kształt pasków.
- Rozgrzej piekarnik do 175℃, włóż blachę do piekarnika i piecz około 20-25 minut (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania! Smacznego!