Siekanie

mięsa, ryby, warzywa, zioła

Prędkość: 5 - 7

Temp.: 0

Grzanie: 0

Czas: 1-5 min

ROZDRABNIANIE, KRUSZENIE

warzywa, mięsa, przyprawy, lód i inne surowe składniki

Prędkość: 7 - 10

Temp.: 0

Grzanie: 0

Czas: 30 s - 2 min

UGNIATANIE, ZACIERANIE

puree, sosy, kremy (na gorąco i na zimno)

Prędkość: 7 - 10

Temp.: 0

Grzanie: 0

Czas: 30 s - 2 min

MIELENIE

ziarna, korzenie, kawa, ryż, orzechy, do przygotowania domowej mąki

Prędkość: 5 - 10

Temp.: 0

Grzanie: 0

Czas: 30 s - 2 min

PROSZKOWANIE

cukier puder, drobne mączki i inne drobnoziarniste proszki

Prędkość: 7 - 10

Temp.: 0

Grzanie: 0

Czas: 30 s - 2 min

ŚCIERANIE

przeciery, musy, pulpy, ciasta np. na placki ziemniaczane

Prędkość: 10

Temp.: 0

Grzanie: 0

Czas: 10 - 30 s

ŁĄCZENIE, BLENDOWANIE

koktajle, szejki, ciasta biszkoptowe, naleśniki, racuchy, gofry

Prędkość: 1 - 10

Temp.: 0

Grzanie: 0

Czas: 10 - 30 s

UBIJANIE

gęsta piana ze śmietanki i białek jaj

Prędkość: 3 - 4

Temp.: 0

Grzanie: 0

Czas: 1 - 5 min

EMULGOWANIE

dressingi, majonezy, dipy

Prędkość: 3 - 4

Temp.: 40 - 80°C

Grzanie: 0

Czas: 1 - 5 min

MIKSOWANIE

do różnego typu ciast, kremowych zup, sosów

Prędkość: 1 - 10

Temp.: 0 - 80°C

Grzanie: 0 - 5

Czas: 10 - 30 s

GOTOWANIE

potrawy mięsne, potrawki, zupy, dania warzywne na gorąco

Prędkość: 1 - 10

Temp.: 37 - 120°C

Grzanie: 1 - 10

Czas: 10 - 30 s

MIESZANIE

risotto, dania z makaronem, kremy na gorąco, gorąca czekolada

Prędkość: 1 - 3

Temp.: 90 - 120°C

Grzanie: 8 - 10

Czas: 5 min - 1 h

GOTOWANIE NA PARZE

mięso, ryby, warzywa pierożki, kluski, ciasta

Prędkość: 0

Temp.: 120°C

Grzanie: 10

Czas: 15 min - 1 h

PARZENIE

buliony, wywary, koncentraty mięsne i warzywne, jajka

Prędkość: 0 - 2

Temp.: 90 - 120°C

Grzanie: 8 - 10

Czas: 5 min - 2 h

KONFITOWANIE

różnego rodzaju mięsa, warzywa, żółtko

Prędkość: 0 - 4

Temp.: 37 - 60°C

Grzanie: 1 - 5

Czas: 45 min - 7 h

WYRABIANIE CIASTA

pizza, makaron, drożdżówki, kluski, chleb, bułeczki

Prędkość: 3

Temp.: 0 - 37°C

Grzanie: 0 - 2

Czas: 3 - 20 min

GOTOWANIE WE WRZĄTKU

mięso, warzywa, ryż, zupy

Prędkość: 0

Temp.: 100°C - 120°C

Grzanie: 10

Czas: 30 min - 4 h

UTRZYMANIE CIEPŁA

mięso, warzywa, ryż - do 45°C zupy - do 80°C

Prędkość: 0

Temp.: 45°C - 85°C

Grzanie: 3 - 7

Czas: wg uznania

SOUS VIDE

mięso, ryby, owoce morza, warzywa

Prędkość: 0

Temp.: 50°C - 85°C

Grzanie: 3 - 7

Czas: 20 min - 12 h

FERMENTACJA

ciasto na pizzę, bułki, chleb, kluski, drożdżówki

Prędkość: 0

Temp.: 37°C - 85°C

Grzanie: 2

Czas: 20 min - 2 h

KĄPIEL WODNA

serniki, babeczki, creme brule, kremy, warzywa, sos holenderski

Prędkość: 0

Temp.: 120°C

Grzanie: 9 - 10

Czas: 10 min - 2 h

FUNKCJA TURBO

orzechy, ziarna, korzenie

Prędkość: 10

Temp.: 0

Grzanie: 0

Czas: 10 - 30 s

WOLNOWARZENIE

mięso, potrawki, gulasz, risotto, bigos, leczo

Prędkość: 0 - 2

Temp.: 80°C - 100°C

Grzanie: 4 - 8

Czas: 1 - 12 h

WYCISKANIE

soki, napoje, lemoniady

Prędkość: 10

Temp.: 0

Grzanie: 0

Czas: 10 - 30 s

SMAŻENIE

mięso, warzywa, grzyby

Prędkość: 1 - 2

Temp.: 100 - 120

Grzanie: 8 -10

Czas: 2 min - 2 h

ODGRZEWANIE

wszystkie typy potraw

Prędkość: 0

Temp.: 95°C

Grzanie: 5

Czas: 1 - 60 min

NABIAŁ

jogurt, kefir, ser

Prędkość: 1

Temp.: 37°C

Grzanie: 2

Czas: 30 min

DANIA W KOSZYCZKU

ryż, kluski, pierożki, jajka

Prędkość: 0 - 5

Temp.: 80°C - 120°C

Grzanie: 8 - 10

Czas: 20 - 60 min

DUSZENIE

potrawki, gulasze, bigos

Prędkość: 0

Temp.: 80°C - 120°C

Grzanie: 8 - 10

Czas: 1 - 6 h

JAK W GARNKU

gotowanie bez pokrywki, różne typy potraw

Prędkość: 0

Temp.: 37°C - 120°C

Grzanie: 1 - 10

Czas: 1 min - 12 h


Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®