Kolorowa sałatka warzywna z dresingiem musztardowym


4 porcje 10 minut

Lekka i chrupiąca sałatka pełna świeżych, poszatkowanych warzyw, idealna jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie na lunch.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 marchewki
  • 1 ogórek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • 50 g rukoli
  • 50 g mieszanki sałat
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Użyj szatkownicy, aby pokroić marchewki, ogórka, papryki i cebulę na cienkie plastry.
  2. Rukolę i mieszankę sałat rozłóż na talerzu, a na nich ułóż poszatkowane warzywa.
  3. W miseczce wymieszaj oliwę z musztardą, miodem, solą i pieprzem, tworząc dressing.
  4. Polej sałatkę dresingiem i podawaj od razu.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®