Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Hiszpański garnek z białą fasolą i szynką serrano
2 porcje 25 minut
Hiszpańskie danie jednogarnkowe na bazie warzyw z dodatkiem szynki serrano
Pobierz przepis
Składniki
- 50 g marchewki, pokrojonej w kostke
- 50 g pora, pokrojonego w plastry
- 70 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 70 g papryki czerwonej, pokrojonej w kostkę
- 70 g papryki zielonej, pokrojonej w kostkę
- 100 g pomidorów w puszce
- 50 g oliwy z oliwek
- 70 g szynki serrano, pokrojonej w kostkę
- 600 g białej fasoli z puszki, odcedzonej
- 400 ml wody
- 1 kostka rosołowa
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 30 g boczku wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w plastry
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 50 g marchewki, 50 g pora, 70 g cebuli, 70 g papryki czerwonej i zielonej, 100 g pomidorów oraz 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Smaż saute.
- Dodaj 70 g szynki serrano, 400 ml wody, 1 kostkę rosołową, szczyptę soli i pieprzu, 1 łyżeczkę papryki słodkiej, 30 g boczku i 100 g chorizo.
- Umieść 600 g fasoli w koszyczku do gotowania. Całość umieść w kielichu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Wyjmij koszyczek. Umieść fasolę w kielichu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Gotowe do podania. Smacznego!