Sok Multiwitamina


6+ porcje 27 min

Domowy sok marchewkowy zachowa swieżość do 3 dni od momentu zrobienia.

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g marchwi
  • 350 g jabłek
  • 100 g banana
  • 100 g cukru
  • 2 l wody
  • 0,5 MK soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego włożyć marchew pokrojoną w kawałki, ucierać.
  2. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    6

  3. Dodać 500 ml wody, gotować.
  4. ikona_czas

    10 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    3

  5. Dodać jabłka pokrojone w kawałki, banana, cukier.
  6. ikona_czas

    5 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    5

  7. Odstawić do wystudzenia.
  8. Po wystudzeniu miksować.
  9. ikona_czas

    1 min

    ikona_obroty

    10

  10. Uzupełnić do 2 l wodą, mieszać.
  11. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    5

  12. W celu zawekowania, podgrzewać.
  13. ikona_czas

    10 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    2

  14. Nalać do butelek i zamknąć.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®