Pieczone ziemniaki w przyprawach


3 porcje 35 minut + 18 minut

Aromatyczne ziemniaki z Przepis wymaga zastosowania piekarnika

Pobierz przepis

Składniki

  • 4 ziemniaki, około 600 g
  • 30 g ząbków czosnku
  • 150 g miękkiego masła
  • 10 g rozmarynu
  • 100 g boczku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 500 ml wody
  • 1 łyżeczka pietruszki

Przygotowanie

  1. Natnij ziemniaki na cienkie plasterki tak, aby nie przeciąć ich całkowicie. Pomiędzy plasterki włóż boczek, a następnie włóż ziemniaki do naczynia do gotowania na parze.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 30 g czosnku, 150 g masła, 10 g rozmarynu, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Posiekaj.
  5. Całość przełóż do miski i odstaw na bok.
  6. W kielichu umieść 500 ml wody, a następnie na kielich nałóż zestaw do gotowania na parze.
  7. Gotuj na parze.
  8. Ziemniaki wyłóż na blaszkę do pieczenia, a następnie polej wcześniej przygotowaną mieszanką ziół i masła.
  9. Piecz w piekarniku w temperaturze 190℃ przez 18 minut.
  10. Posyp pietruszką. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®