Dyniowe chili


3 porcje 35 minut

Dynia w meksykańskiej odsłonie

Pobierz przepis

Składniki

  • 120 g żółtej cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 1 papryczka jalapeño, pozbawiona łodygi
  • 2 ząbki czosnku
  • 180 g mieszanych papryk, usunięte łodygi, pokrojone na kawałki
  • 1 łyżeczka suszonego mielonego kminku
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 1 łyżeczka soli kamiennej, ½ łyżeczki mielonego cynamonu i ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 435 g pomidorów w puszce pokrojonych w kostkę, wraz z sokiem
  • 450 g czarnej fasoli z puszki, odsączonej i opłukanej
  • 180 g purée z dyni z puszki
  • 480 g miąższu dyni, pokrojonego w kostkę (1,5 cm)
  • 240 ml bulionu warzywnego

Przygotowanie

  1. Wybierz przepis, a nasz Robot Kohersen CY021 pokieruje Cię krok po kroku. Ustawiliśmy za Ciebie czas, temperaturę, prędkość i moc grzania, aby gotowanie stało się czystą przyjemnością.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®