Churros


6+ porcje 45 minut

Churros to rodzaj smażonego ciasta z kuchni hiszpańskiej i portugalskiej, które można podawać z kremem czekoladowym

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 g soli
  • 65 ml wody
  • 30 g masła
  • 50 ml mleka
  • 12 g cukru pudru
  • 90 g mąki
  • 2 duże jajka

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 30 g masła, 12 g cukru pudru, 2 g soli, 65 g wody, 60 g mleka w kielichu do gotowania.
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj 90 g mąki.
  5. Smaż saute.
  6. Przelej masę do miski i pozostaw do ostygnięcia na około 15 minut, następnie dodaj 2 jajka i wymieszaj szpatułką, aż masa będzie kremowa i gładka.
  7. Przełóż masę do worka cukierniczego, połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia, wyciśnij masę na blachę do pieczenia, formując kształt pasków.
  8. Rozgrzej piekarnik do 175℃, włóż blachę do piekarnika i piecz około 20-25 minut (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
  9. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®