Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki, plus odrobinę do posmarowania
- 60 g mąki, plus dodatkowa ilość do posypania
- 150 g sera Gruyère, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 300 ml mleka
- 1 szczypta mielonego czarnego pieprzu
- 100 g śmietanki, min. 30% tłuszczu
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Natłuść i oprósz mąką 6 ceramicznych foremek (ok. Ø 8 cm, wysokość 4,5 cm) i odstaw na bok.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 150 g sera Gruyère w kielichu do gotowania.
- Posiekaj.
- Przełóż do miski i odstaw.
- W kielichu do gotowania umieść 4 jajka, 60 g mąki, 300 ml mleka, 50 g masła, ½ łyżeczki soli i 1 szczyptę mielonego czarnego pieprzu.
- Ugotuj.
- Dodaj 100 g śmietanki i starty ser Gruyère.
- Zmiksuj.
- Przełóż do przygotowanych foremek i piecz przez 20-25 minut (180°C) lub do uzyskania złotobrązowego koloru.
- Gotowe do podania! Smacznego!