Sangria


5 porcje 5 minut

Hiszpański napój na bazie czerwonego wina

Pobierz przepis

Składniki

  • 250 g jabłek, nieobranych, pozbawionych gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 1 pomarańcza
  • 1 cytryna
  • 150 g cukru
  • 600 ml czerwonego wina
  • 30-50 g wermutu
  • 30-50 ml brandy
  • 30-50 ml ginu
  • 10 kostek lodu
  • 330 g oranżady cytrynowej

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 250 g jabłek w kielichu do gotowania.
  3. Posiekaj i przełóż do dzbanka o pojemności 2 litrów i odstaw.
  4. Za pomocą obieraczki do warzyw cienko obierz skórkę z jednej pomarańczy i jednej cytryny w długie pasma i odłóż na bok.
  5. Usuń pestki z obu owoców cytrusowych.
  6. Umieść obraną pomarańczę, obraną cytrynę i 150 g cukru w kielichu.
  7. Posiekaj.
  8. Dodaj 600 ml czerwonego wina, 30 g wermutu, 30 g brandy, gin, 10 kostek lodu i 330 g oranżady cytrynowej.
  9. Posiekaj.
  10. Przełóż do naczynia z pokrojonymi jabłkami i podawaj udekorowane skórką pomarańczową i cytrynową.
  11. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®