Sos grzybowo-bekonowy


6+ porcje 15 minut 20 sekund

Świetny dodatek do mięs

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula, obrana i pokrojona na ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku, obrany
  • 150 g boczku pokrojonego w paski
  • 1 łyżka oleju
  • 20 g masła
  • 125 g grzybów, pokrojonych w plasterki
  • 20 g mąki
  • 220 ml mleka
  • 1 jajko, lekko ubite
  • 100 g sera cheddar
  • 40 g parmezanu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż 100 g sera cheddar i 40 g parmezanu.
  3. Posiekaj.
  4. Przełóż do miski i odłóż na bok. Włóż cebulę i czosnek.
  5. Posiekaj.
  6. Dodaj 150 g boczku, 20 g masła i 1 łyżkę oleju.
  7. Duś.
  8. Dodaj 125 g grzybów.
  9. Duś.
  10. Dodaj 20 g mąki przez otwór w kielichu.
  11. Duś.
  12. Dodaj 220 ml mleka.
  13. Duś.
  14. Dodaj 1 jajko.
  15. Duś.
  16. Wymieszaj z serami i podawaj. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®