Pesto


6+ porcje 5 minut

Idealny dodatek do makaronów, kanapek i nie tylko

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g orzeszków piniowych
  • 2 ząbki czosnku, obrane
  • 2 duże garście świeżych liści bazylii
  • 60 g rozdrobnionego parmezanu
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż 50 g orzeszków piniowych i 2 ząbki czosnku.
  3. Wymieszaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha i dodaj bazylię i 60 g sera.
  5. Posiekaj.
  6. Dodaj 80 ml oliwy z oliwek.
  7. Zmiksuj.
  8. Po zakończeniu dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie podawaj. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®