Zupa krem z kukurydzy konserwowej z puszki


4 porcje 55 minut

Zupa krem z kukurydzy konserwowej z puszki to pyszna i kremowa zupa. Idealnie rozgrzewa w chłodne dni, a to za sprawą delikatnie wyczuwalnej ostrej papryki. Przygotowuje się ją bardzo szybko, wystarczy tylko przesmażyć cebulkę, wszystko umieścić w kielichu blendera, a ten już wszystko zrobi za nas.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 cebula
  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka masła
  • do smaku sól, pieprz czarny mielony
  • szczypta papryki mielonej słodkiej
  • szczypta papryki mielonej ostrej
  • do podania na wierzch: serek ricotta, groszek ptysiowy

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę. Zawartość patelni przelać do kielicha blendera, dodać kukurydzę z puszki wraz z zalewą, wlać bulion warzywny, doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką mieloną ostrą i słodką. Ugotować zupę na opcji smooth soup, czas 45 minut.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®