Zupa kalafiorowa


3 porcje 1 godz 10 min

Bardzo prosta i smaczna zupa kalafiorowa, którą można ugotować na pozostałym z poprzedniego dnia rosole. Jest to jedna z popularnych zup, która gości na stołach w wielu domach, szczególnie wiosną i latem, kiedy to świeży kalafior smakuje najlepiej.

Pobierz przepis

Składniki

  • 200-250 g różyczek kalafiora
  • 1 ziemniak
  • 1 marchewka
  • 1 ząbek czosnku
  • garść świeżo posiekanego koperku
  • 700 ml bulionu drobiowego
  • do smaku sól i pieprz czarny mielony
  • śmietana 18% do zabielenia zupy

Przygotowanie

  1. Do kielicha blendera włożyć różyczki kalafiora, obrane i pokrojone w małą kostkę ziemniaki, obraną marchewkę pokrojoną w plasterki, posiekany koperek, czosnek, wlać bulion. Założyć pokrywę. Ustawic opcję chunky soup- 60 minut.
  2. Po tym czasie zdjąć pokrywę, zupę doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym, zabielić śmietaną.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®