Sorbet z kiwi


5 porcje 4h 30 min

Sorbet to nic innego jak świeże (potem zamrożone) lub mrożone zmiksowane owoce. Pyszny i orzeźwiający deser przygotowany z kiwi i posłodzonej wody, idealny w upalne dni. Taki sorbet przygotować można z dowolnych, ulubionych owoców i wyjąć z zamrażalnika wtedy, gdy tylko mamy na niego ochotę.

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g świeżego kiwi
  • pół cytryny
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki wody

Przygotowanie

  1. Do rondelka wlać wodę, wsypać cukier, zagotować do rozpuszczenia się cukru. Następnie rondelek odstawić do całkowitego wystudzenia się wody.
  2. Do kielicha blendera dodać obrane ze skórki kiwi, wcisnąć sok z cytryny, wlać zimną wodę z cukrem z rondelka. Założyć pokrywę, wszystko razem blendować. Ustawienia manualne, prędkość 3, czas 1 minuta.
  3. Sorbet wlać do pudełka, zamknąć je i włożyć do zamrażalnika na 3-4 godziny, bądź można też sorbet wlać do pojemników na lody i zamrozić.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®