Puree ziemniaczane z cebulką


2 porcje 45 minut

Puree ziemniaczane z cebulką jest bardzo szybkie i proste do przygotowania. Podane z jajkiem sadzonym i ulubioną surówką to obiad doskonały.

Pobierz przepis

Składniki

  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 płaska łyżeczka soli

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, pokroić w mniejszą kostkę. Przełożyć je do kielicha blendera, wsypać sól. Wlać wodę, tyle, aby ziemniaki były nią pokryte. Założyć pokrywę. Ugotować ziemniaki. Opcja Heating- czas 30 minut, temperatura na 3 poziomie.
  2. Zdjąć pokrywę, zlać wodę z ziemniaków. Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulkę. Zawartość patelni dodać do kielicha z ziemniakami. Założyć pokrywę. Ziemniaki zblendować na gładkie puree. Ustawienia manualne- prędkość 4, czas 1 minuta.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®