Puree z marchewki


3 porcje 50 minut

Puree z marchewki to nie tylko doskonała baza do zupy kremu, ale także dodatek do obiadu, np. do podania zamiast puree z ziemniaków. Jest bardzo zdrowe i smaczne, idealnie komponuje się w towarzystwie mięsa drobiowego.

Pobierz przepis

Składniki

  • 600 g marchewki
  • 1 łyżka masła
  • woda
  • do smaku sól i pieprz czarny mielony
  • opcjonalnie szczypta gałki muszkatołowej

Przygotowanie

  1. Marchewkę obrać, pokroić w niedużą kostkę. Przełożyć ją do kielicha blendera, zalać wodą, tyle, by zakrywała marchewkę. Wsypać odrobinę soli. Marchewkę ugotować. Opcja Heating, czas 40 minut, temperatura 3.
  2. Z ugotowanej marchewki odlać wodę.
  3. Dodać do kielicha blendera z marchewką łyżkę masła, sól, pieprz czarny mielony i opcjonalnie szczyptę gałki muszkatołowej. Całość zblendować na gładkie puree. Prędkość 6, czas 1 minuta.
  4. Gotowe puree wykładać na talerzyki.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®