Jogurtowe placki z jabłkiem


4 porcje 25 min

Na przekąskę, śniadanie, obiad czy deser. Placuszkom z jabłkiem trudno się oprzeć o każdej porze dnia.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 duże, obrane i pozbawione gniazd nasiennych - jabłka (najlepsze będą twarde)
  • 1 jajko
  • 50g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 100g przesianej mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka oleju lub rozpuszczonego masła
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym robota zetrzeć jabłka - 10 sekund, prędkość 4. Starte jabłka przełożyć do innego naczynia.
  2. Jajko wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym - 1 minuta, prędkość 4.
  3. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt i starte jabłka. Całość wymieszać - 20 sekund, prędkość 3.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®