Surówka z marchewki


6+ porcje 10 min

Uniwersalny dodatek do dań z mięsa, ryb, wegańskich kotlecików i wielu innych. Delikatna, wiosenna surówka z odrobiną jogurtu może być również lekką przekąską w cieplejsze dni.

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g obranej marchewki
  • 2 jabłka ( obrane, pozbawione gniazd nasiennych )
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • sok z jednej cytryny
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: posiekany, świeży koperek

Przygotowanie

  1. Obrane i pokrojone jabłka rozdrobnić w robocie: 10 sekund, prędkość 5-6. Przełożyć do innego naczynia (salaterki).
  2. W naczyniu rozdrobnić marchew: 10 sekund, prędkość 5-6. Przełożyć do salaterki z jabłkiem. Dodać majonez, jogurt, sok z cytryny oraz doprawić cukrem , solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i podawać posypaną koperkiem.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®