Guacamole


2 porcje 15 min.

Meksykański sos na bazie awokado, pyszny dodatek do kanapek czy dip do chipsów.

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 bardzo dojrzałe awokado
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ drobno posiekanej papryczki chili
  • sok z ½ cytryny
  • sok z limonki
  • łyżka oliwy
  • świeża kolendra

Przygotowanie

  1. Czerwoną cebulę i czosnek rozdrobnij w kielichu blendera.
  2. Przykręć ostrze i nałóż kielich na urządzenie.
  3. Następnie obrane awokado skrop cytryną i dodaj do rozdrobnionej cebuli. Dodaj pozostałe składniki – oliwę i świeżą kolendrę. Zblenduj delikatnie.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®