Placki marchewkowe


4 porcje 15 min

Tradycyjne placki ziemniaczane, ale w wersji marchewkowej. Idealny dodatek do gulaszu. W wersji tradycyjnej z kwaśną śmietaną również smakują wspaniale!

Pobierz przepis

Składniki

  • 500g marchewki (obrane i pokrojone w grubo pokrojone)
  • 1 cebula (obrana)
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki bułki tartej (dla wersji bezglutenowej – mielone siemię lniane)
  • sól, pieprz, posiekana świeża natka pietruszki
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego wrzuć marchewkę oraz cebulę i całość rozdrobnij.
  2. ikona_czas

    10 sek

    ikona_obroty

    7

Recenzje klientów

(1 opinia)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią
  • Dorota W 2019-04-11

    Przepyszne placki. Brak konkretnego opisu wykonania. Do startej marchwi i cebuli, dodałam resztę składników, poza olejem, wszystko wymieszałam. Zamiast na oleju, smażyłam na oliwie. Marchew puszcza sok, trzeba na bieżąco przed położeniem na rozgrzaną patelnię lekko odsączyć (nie za mocno, bo wówczas czuć mąkę).

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®