Pierogi ruskie


5 porcje 5 min 20 sek.

Z Kohersen Mycook ciasto na pierogi będzie zawsze idealnie wyrobione.

Pobierz przepis

Składniki

  • 450 g maki pszennej
  • 250 ml gorącej wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżka pokruszonego masła
  • szczypta soli
  • 1 Ł masła
  • 1 duża, biała cebula
  • 300 g ugotowanych ziemniaków
  • 300 g twarogu
  • sól
  • świeżo mielony, czarny pieprz
  • listki świeżego tymianku

Przygotowanie

  1. By wyrobić ciasto włączyć funkcję ważenia i wsypać do naczynia głównego kolejno 450 g mąki pszennej, jajko, pokruszoną łyżkę masła, szczyptę soli i zalać całość wrzącą wodą.
  2. ikona_czas

    2 min

    ikona_obroty

    wyrabianie

  3. Wyjąć ciasto z naczynia głównego, powinno być jednolite i elastyczne. Zawinąć w folię lub przykryć wilgotną ściereczką i odstawić do lodówki na czas przyrządzenia farszu.
  4. By przygotować farsz do naczynia głównego wrzucić łyżkę masła, pokrojoną grubo cebulę i zmiksować.
  5. ikona_czas

    10 s

    ikona_obroty

    5

  6. Następnie zmienić temperaturę i wyłączyć funkcję podsmażania.
  7. ikona_czas

    8 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    5

  8. Do usmażonej cebuli dodać ugotowane ziemniaki, twaróg, świeże liście tymianku, doprawić solą i świeżym pieprzem, zmiksować.
  9. ikona_czas

    5 min

    ikona_obroty

    5

  10. Ciasto rozwałkować cienko na oprószonym mąką blacie, wykroić kółka i na każde nałożyć porcję farszu. Złożyć ciasto na pół i skleić brzegi, formując pierogi. Gotować w osolonym wrzątku przez około 5 minut, do momentu gdy wypłyną na wierzch gotującej się wody.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®