Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Lemoniada pomarańczowo-cytrynowa
4 porcje 10 min
Spróbuj naszego nowego przepisu na letnią lemoniadę z dodatkiem imbiru. Same witaminy!
Pobierz przepis
Składniki
- 1 litr wody
- 70g cukru
- świeżo wyciskany sok z pomarańczy
- plastry pomarańczy, cytryny ( opcjonalnie, około 200g )
- 2 cm imbiru ( pokrojonego w plastry )
- kostki lodu, mięta
Przygotowanie
- Do naczynia głównego wlewamy 1litr wody i dodajemy cukier. Do metalowego koszyczka wkładamy plastry cytryn, pomarańczy i imbiru
- Wyjmujemy koszyczek z naczynia, przelewamy płyn do innego naczynia i chłodzimy w lodówce.
- Mieszamy świeży sok z pomarańczy z chłodnym płynem z ugotowanych owoców, dodajemy świeżą miętę i kostki lodu. Gotowe!