Lemoniada pomarańczowo-cytrynowa


4 porcje 10 min

Spróbuj naszego nowego przepisu na letnią lemoniadę z dodatkiem imbiru. Same witaminy!

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 litr wody
  • 70g cukru
  • świeżo wyciskany sok z pomarańczy
  • plastry pomarańczy, cytryny ( opcjonalnie, około 200g )
  • 2 cm imbiru ( pokrojonego w plastry )
  • kostki lodu, mięta

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego wlewamy 1litr wody i dodajemy cukier. Do metalowego koszyczka wkładamy plastry cytryn, pomarańczy i imbiru
  2. ikona_czas

    10 min

    ikona_temperatura

    120

    ikona_obroty

    2

  3. Wyjmujemy koszyczek z naczynia, przelewamy płyn do innego naczynia i chłodzimy w lodówce.
  4. Mieszamy świeży sok z pomarańczy z chłodnym płynem z ugotowanych owoców, dodajemy świeżą miętę i kostki lodu. Gotowe!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®