Lista przepisów

Lemoniada pomarańczowo-cytrynowa

4
Pobierz przepis
Wyślij przepis mailem
Dodaj własny przepis
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać przepisy.
Proszę się zalogować.
Składniki: 
  • 1 litr wody
  • 70g cukru
  • świeżo wyciskany sok z pomarańczy
  • plastry pomarańczy, cytryny ( opcjonalnie, około 200g )
  • 2 cm imbiru ( pokrojonego w plastry )
  • kostki lodu, mięta
 
Sposób przyrządzania: Czas
Temp.
Obroty
Do naczynia głównego wlewamy 1litr wody i dodajemy cukier. Do metalowego koszyczka wkładamy plastry cytryn, pomarańczy i imbiru 10 min 120 2
Wyjmujemy koszyczek z naczynia, przelewamy płyn do innego naczynia i chłodzimy w lodówce.
Mieszamy świeży sok z pomarańczy z chłodnym płynem z ugotowanych owoców, dodajemy świeżą miętę i kostki lodu. Gotowe!

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją opinię do tego przepisu

 

Zapoznaj się z zasadami akceptowania przez nas komentarzy. Twój komentarz pojawi się przy przepisie po weryfikacji operatorów.