Krem z białych szparagów


4 porcje 38 min

Proponujemy wiosenny przepis na świeże szparagi.

Pobierz przepis

Składniki

  • 500g białych szparagów ( pęczek ) – szparagi oczyścić, odciąć i usunąć zdrewniałe końce, odciąć główki i tradycyjnie usmażyć szparagi na patelni
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ziemniaki
  • mały kawałek: korzenia pietruszki, selera, kalafiora
  • 700ml dobrego bulionu ( drobiowego lub warzywnego )
  • 120 ml białego wytrawnego lub półwytrawnego wina
  • 100ml śmietanki 30%
  • świeży tymianek
  • 2 łyżki masła
  • świeżo mielony pieprz, sól, oliwa truflowa

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego urządzenia wrzuć łyżkę masła, cebulę i ząbki czosnku.
  2. ikona_czas

    2 min

    ikona_temperatura

    90

  3. Wlej wino
  4. ikona_czas

    2 min

    ikona_temperatura

    90

  5. Dodaj grubo pokrojone warzywa, świeży tymianek i łyżkę masła
  6. ikona_czas

    2 min

    ikona_temperatura

    90

  7. Wlej bulion
  8. ikona_czas

    35 min

    ikona_temperatura

    90

    ikona_obroty

    2

  9. Wlej śmietankę, dopraw całość solą i pieprzem i zmiksuj zupę pulsacyjnie
  10. ikona_obroty

    turbo

  11. Podawaj zupę z podsmażonymi główkami szparagów oraz oliwą truflową

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®