Paszteciki drożdżowe z nadzieniem mięsnym


5 porcje 45 min 50 sek.

Paszteciki mogą być samodzielną przekąską lub dodatkiem do zupy.

Pobierz przepis

Składniki

  • 700 g mięsa wieprzowo-wołowego
  • 150 g cebuli
  • 50 g oliwy
  • 1 jajko
  • 0,5 ł przyprawy Kohersen
  • 1 ł soli
  • 0,5 ł pieprzu
  • 1 l wody
  • 230 g ciepłej wody
  • 40 g drożdży
  • 1 ł cukru
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 30 g oliwy
  • 0,5 ł soli

Przygotowanie

  1. Wlać litr wody. Do koszyczka włożyć mięso pokrojone na kawałki, wstawić do naczynia głównego, gotować.
  2. ikona_czas

    40 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    3

  3. Odstawić do wystudzenia.
  4. Rozdrobnić cebulę miksując.
  5. ikona_czas

    10 s

    ikona_obroty

    6

  6. Dodać 50 g oliwy i podsmażać.
  7. ikona_czas

    2 min

    ikona_temperatura

    120°C

  8. Przełożyć do innego naczynia.
  9. Wystudzone mięso podzielić na dwie części i miksować każdą część.
  10. ikona_czas

    20 s

    ikona_obroty

    8

  11. Do naczynia głównego włożyć mięso, dodać zasmażoną cebulkę, jajko, przyprawę Kohersen, 0,5 ł soli, 0,5 ł pieprzu, wyrabiać. Wymieszać pomagając łopatką.
  12. ikona_czas

    20 s

    ikona_obroty

    4

  13. Wyłożyć do innego naczynia.
  14. Do naczynia głównego wlać ciepłą wodę, dodać drożdże, 1 ł cukru, 0,5 ł soli, mąkę, jajko, 30 g oliwy i wyrabiać.
  15. ikona_czas

    3 min

    ikona_obroty

    wyrabianie

  16. Rozwałkować ciasto i nałożyć farsz, zakleić i pokroić na 4 cm kawałki. Ułożyć na blachę, odstawić do wyrośnięcia w piekarniku na 15 min, w temp. 50ºC. Piec przez 25 min, w temp. 200ºC.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®