Keczup z malinami


6+ porcje 34 min

Latem warto przygotować sobie chociaż 2-3 słoiki własnego keczupu. Masz wtedy pewność, jakich składników używasz i co jedzą Twoi bliscy. Keczup z dodatkiem malin na pewno będzie smaczny i oryginalny…

Pobierz przepis

Składniki

  • 1,5-2 kg pomidorów malinowych (sparzonych w robocie Kohersen Mycook)
  • 1 szklanka świeżych malin
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 30ml octu jabłkowego
  • ½ szklanki cukru brązowego lub białego ( jeśli lubisz keczup mniej słodki, dodaj mniej cukru )
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek wrzuć do naczynia miksującego
  2. ikona_czas

    4 min

  3. Dodaj pomidory, maliny, przyprawy, ocet i cukier. Po 15 minutach gotowania zdejmij miarkę Kohersen aby całość lekko się zredukowała.
  4. ikona_czas

    30 min

    ikona_temperatura

    120

    ikona_obroty

    2

  5. Zblenduj
  6. ikona_czas

    10 sek

    ikona_obroty

    3

  7. Przelej całość przez drobne sito do innego naczynia, następnie wlej całość do naczynia miksującego.
  8. ikona_czas

    20 min

    ikona_temperatura

    120

    ikona_obroty

    2

  9. Gotowy i gorący keczup wlej do wyparzonych i suchych słoików i zawekuj. Jeśli nie wekujesz słoików, wystudzony keczup wstaw do lodówki i zużyj w przeciągu kilku dni.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®