Gołąbki


5 porcje 46 min

Tradycyjna polska potrawa idealna dla dzieci i dorosłych przyrządzona dużo szybciej w Kohersen Mycook

Pobierz przepis

Składniki

  • sparzone liście kapusty włoskiej (lub białej)
  • 200 g boczku
  • 500 g mięsa drobiowego
  • 200 g ugotowanego ryżu
  • 200 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g masła
  • sól
  • 1 ł przyprawy Kohersen
  • 700 g ziemniaków
  • 1 l wody
  • 2 MK przecieru pomidorowego
  • 1 ł przyprawy uniwersalnej
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 ł cukru
  • sól

Przygotowanie

  1. Do naczynia głównego włożyć pokrojone w grubą kostkę mięso i boczek, miksować.
  2. ikona_czas

    15 s

    ikona_obroty

    8

  3. Przełożyć do innego naczynia.
  4. Na wirujące noże wrzucić cebulę i czosnek, miksować.
  5. ikona_czas

    20 s

    ikona_obroty

    5

  6. Dodać masło, smażyć.
  7. ikona_czas

    3 min

    ikona_temperatura

    100°C

  8. Dodać mięso, ryż, przyprawy, mieszać.
  9. ikona_czas

    30 s

    ikona_obroty

    4

  10. Uformować gołąbki, ułożyć na misie do gotowania na parze, zaczynając od ścianek zewnętrznych.
  11. Do naczynia głównego wlać 1 l gorącej wody, do koszyczka włożyć ziemniaki.
  12. ikona_czas

    40 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    2

  13. Po ugotowaniu pozostawić w naczyniu 500 ml wywaru, dodać przecier pomidorowy, mąkę, przyprawy i gotować.
  14. ikona_czas

    2 min

    ikona_temperatura

    90°C

    ikona_obroty

    3

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®