Żurek na białej kiełbasie


4 porcje 37 min 15 sek.

Kohersen Mycook wydobędzie pełnie smaku z żurku, który w nim ugotujesz.

Pobierz przepis

Składniki

  • 4 białe kiełbasy
  • 180 g marchwi
  • 50 g pietruszki
  • 20 g selera
  • 5 MK zakwasu na żurek
  • 1 MK śmietany
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 30 g cebuli
  • 100 g wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 1 ł przyprawy Kohersen
  • sól, pieprz, majeranek
  • 0,8 l wody

Przygotowanie

  1. Na wirujące noże wrzucić czosnek, cebulę i boczek, miksować.
  2. ikona_czas

    15 s

    ikona_obroty

    8

  3. Dodać 30 g oliwy, podsmażać.
  4. ikona_czas

    3 min

    ikona_temperatura

    120°C

  5. Do naczynia głównego wlać 800 ml wody, do koszyczka włożyć kiełbasę i warzywa, liście laurowe.
  6. ikona_czas

    30 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    2

  7. Wyjąć koszyczek, kiełbasę pokroić w plasterki, dodać do wywaru, wlać zakwas, śmietanę, doprawić solą, pieprzem i przyprawą Kohersen. Uzupełnić wodą do 1,5 l. Pod koniec gotowania wsypać majeranek.
  8. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    120°C

    ikona_obroty

    2

  9. Warianty: Można dodać 500 g ziemniaków pokrojonych w kostkę i ugotowanych oraz jajko gotowane na twardo przekrojone na pół.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®