Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Składniki
- 2 jajka
- 150 g mąki
- 300 ml mleka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 120 g smalcu
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 120 g smalcu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- W foremkach do babeczek (6 - 8 sztuk) umieść smalec. Piecz w piekarniku w temperaturze 220℃ przez 10 minut.
- Umieść 2 jajka, 150 g mąki, 300 ml mleka, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Wyjmij gorące foremki i wlej przygotowane ciasto do 2/3 wysokości. Piecz przez 10 - 12 minut.
- Gotowe do podania. Smacznego!