Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Pierniczki
2 porcje 30 minut
Ciasteczka idealne na święta i do wspólnego spędzania czasu przy pieczeniu i dekorowaniu
Pobierz przepis
Składniki
- 150 g masła, miękkiego
- 70 g brązowego cukru
- 1 jajko
- 25 g miodu
- 280 g mąki
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej
- 2 białka jaj
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 140 g cukru pudru
- barwniki spożywcze
Przygotowanie
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta.
- Umieść 150 g masła, 70 g cukru, 1 jajko i 25 g miodu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 280 g mąki oraz 1 łyżeczkę przyprawy korzennej. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugniataj.
- Ciasto wyjmij i owiń folią. Ciasto umieść w lodówce na 1 godzinę.
- Wyczyść kielich do gotowania. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne i mieszadło motylkowe w kielichu.
- Umieść 2 białka oraz 1 łyżeczkę soku z cytryny. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ubijaj.
- Wyjmij mieszadło motylkowe. Dodaj 70 g cukru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 70 g cukru pudru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Całość przełóż do miski. Wymieszaj z barwnikami spożywczymi, a następnie umieść w rękawie cukierniczym.
- Wyjmij ciasto z lodówki. Ciasto rozwałkuj i wycinaj ciasteczka. Piecz w piekarniku w temperaturze 150℃ przez 15 minut.
- Ciasteczka wyjmij z piekarnika, pozostaw do wystudzenia, a następnie dekoruj przygotowanym lukrem.
- Gotowe do podania. Smacznego!