Zupa miso z owocami morza


2 porcje 40 minut

Zupa miso z owocami morza, tofu i ryżem

Pobierz przepis

Składniki

  • 100 g pasty miso
  • 15 g suchego kombu
  • 400 g tofu
  • 1500 ml wody
  • 1000 g owoców morza
  • 10 g imbiru, pokrojonego w plastry
  • 100 ml sake
  • 50 ml mirinu
  • 30 ml sosu sojowego
  • 150 g ryżu
  • 200 ml zimnej wody
  • 20 g wodorostów, suchych

Przygotowanie

  1. Umyj owoce morza, odcedź, a następnie umieść na talerzu. Polej 100 ml sake, 30 ml sosu sojowego, 10 g imbiru. Całość umieść na górnej części zestawu do gotowania na parze.
  2. W płytkiej misce lub na talerzu umieść 150 g ryżu oraz 200 ml wody. Całość umieść w dolnej części zestawu do gotowania na parze.
  3. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  4. Umieść 100 g pasty miso, 15 g suchego kombu oraz 1500 ml wody. Na kielichu umieść zestaw do gotowania na parze.
  5. Gotuj na parze.
  6. Gotuj na parze.
  7. Zdejmij zestaw do gotowania na parze. W kielichu umieść 400 g tofu, a następnie ponownie umieść zestaw do gotowania na parze na kielichu.
  8. Gotuj na parze.
  9. Wyjmij owoce morza, odcedź wodę i polej sosem sojowym.
  10. Wyjmij ryż i posyp kruszonymi suchymi wodorostami. Podawaj z owocami morza i wywarem miso. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®