Barszcz czerwony


4 porcje 25 min 30 sek.

Rozgrzewająca zupa na pochmurne i zimne dni.

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g buraków
  • 50 g marchwi
  • 50 g pietruszki
  • 50 g selera
  • 40 g cebuli
  • 20 g suszonych grzybów
  • rosołki wołowe 1 ł
  • 50 g wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 ł majeranku
  • 3 ł cukru
  • 1 ł soli
  • 1/4 ł pieprzu
  • 1,5 l wody
  • 1 Ł soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Pokrojone buraki i warzywa rozdrobnić miksując.
  2. ikona_czas

    20 s

    ikona_obroty

    6

  3. Przełożyć do koszyczka, dodać boczek, rosołki wołowe, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, cukier i suszone grzybki.
  4. Do naczynia głównego wlać wodę, wstawić koszyczek i gotować.
  5. ikona_czas

    25 min

    ikona_temperatura

    100°C

    ikona_obroty

    2

  6. Po ugotowaniu wyjąć koszyczek, dodać do barszczu pieprz, majeranek, sok z cytryny, sól, wymieszać.
  7. ikona_czas

    10 s

    ikona_obroty

    5

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®