Zupa z ziemniakami i porem z chipsem z jarmużu


2 porcje 20 minut

Przepis wymaga zastosowania piekarnika.

Pobierz przepis

Składniki

  • 400 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w drobną kostkę
  • 1 por, posiekany
  • 50 g jarmużu
  • 1,2 l wywaru warzywnego
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 150℃.
  2. Umieść jarmuż na blaszce do pieczenia i piecz w temperaturze 150℃ przez 15 minut.
  3. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  4. Umieść 400 g ziemniaków, pora, 1200 ml wywaru warzywnego oraz 20 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Ugotuj.
  6. Wymieszaj.
  7. Posiekaj.
  8. Zupę wlej do misek, a następnie posyp solą i pieprzem.
  9. Podawaj z chipsami z jarmużu. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®