Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Zupa z ziemniakami i porem z chipsem z jarmużu
2 porcje 20 minut
Przepis wymaga zastosowania piekarnika.
Pobierz przepis
Składniki
- 400 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w drobną kostkę
- 1 por, posiekany
- 50 g jarmużu
- 1,2 l wywaru warzywnego
- 20 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 150℃.
- Umieść jarmuż na blaszce do pieczenia i piecz w temperaturze 150℃ przez 15 minut.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 400 g ziemniaków, pora, 1200 ml wywaru warzywnego oraz 20 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Wymieszaj.
- Posiekaj.
- Zupę wlej do misek, a następnie posyp solą i pieprzem.
- Podawaj z chipsami z jarmużu. Smacznego!