Zupa z kulek wieprzowych z kapustą


5 porcje 45 minut

Sycąca mięsna zupa z kapustą

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski (1 cm), częściowo zamrożonej
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej (skrobia)
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 białko jajka
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soli, do smaku
  • 1/2 łyżki bulionu z kurczaka
  • 400 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na kawałki (4-5 cm)
  • 1400 ml gorącej wody
  • 1 plasterek świeżego imbiru
  • 1 szczypta soli
  • 1 gałązka cebuli dymki, posiekana, do przybrania.

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 200 g pasków wieprzowych w kielichu do gotowania.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  5. Dodaj 2 łyżki mąki kukurydzianej, 1 łyżeczkę oleju sezamowego, 1 białko jajka, 1 łyżkę jasnego sosu sojowego, 1 łyżeczkę soli i ½ łyżeczki białego pieprzu w proszku.
  6. Zmiksuj.
  7. Zmocz ręce, nałóż łyżkę mielonej wieprzowiny na dłoń i zwiń ją w kulkę. Powtarzaj tę czynność, aż cała wieprzowina zostanie wykorzystana i odłóż kulki na bok.
  8. Umieść w kielichu do gotowania 400 g kapusty, 1400 ml gorącej wody, ½ łyżki bulionu z kurczaka, 2 plasterki świeżego imbiru i ½ łyżeczki białego pieprzu w proszku.
  9. Ugotuj.
  10. Włóż kulki wieprzowe do kielicha do gotowania.
  11. Ugotuj.
  12. Dopraw solą. Udekoruj cebulą dymką. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®