Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Zupa z kimchi
2 porcje 17 minut
Koreańska propozycja z pikantnym kimchi z dodatkiem tofu
Pobierz przepis
Składniki
- 200 g kimchi
- 250 g tofu
- 10 g ząbków czosnku, rozgniecionych
- 20 g czerwonej papryczki chilli, pokrojonej w plastry
- 20 g zielonej papryczki chilli, pokrojonej w plastry
- 50 g cebuli, pokrojonej w plastry
- 40 g pora, pokrojonego w plastry
- 1 łyżeczka płatków chilli
- 20 ml jasnego sosu sojowego
- 10 ml sosu rybnego
- 800 ml wody
Przygotowanie
- Zamocuj mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
- Umieść 200 g kimchi, 10 g czosnku, 20 g czerwonego i zielonego chilli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż sauté.
- Dodaj 350 g tofu, 1 łyżeczkę płatków chilli, 20 ml sosu sojowego, 10 ml sosu rybnego oraz 800 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 50 g cebuli i 40 g pora. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Gotowe do podania! Smacznego!