Zupa z kimchi


2 porcje 17 minut

Koreańska propozycja z pikantnym kimchi z dodatkiem tofu

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g kimchi
  • 250 g tofu
  • 10 g ząbków czosnku, rozgniecionych
  • 20 g czerwonej papryczki chilli, pokrojonej w plastry
  • 20 g zielonej papryczki chilli, pokrojonej w plastry
  • 50 g cebuli, pokrojonej w plastry
  • 40 g pora, pokrojonego w plastry
  • 1 łyżeczka płatków chilli
  • 20 ml jasnego sosu sojowego
  • 10 ml sosu rybnego
  • 800 ml wody

Przygotowanie

  1. Zamocuj mieszadło sauté w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 200 g kimchi, 10 g czosnku, 20 g czerwonego i zielonego chilli. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż sauté.
  4. Dodaj 350 g tofu, 1 łyżeczkę płatków chilli, 20 ml sosu sojowego, 10 ml sosu rybnego oraz 800 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Duś.
  6. Dodaj 50 g cebuli i 40 g pora. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Duś.
  8. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®