Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Zupa z groszku, owoce morza z masłem czosnkowym, gotowana na parze kukurydza i marchewka
2 porcje 40 minut
3 - daniowa propozycja zestawu obiadowego
Pobierz przepis
Składniki
- 600 g groszku
- 700 ml wody
- 60 g cebuli
- 50 g śmietany 18%
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 400 g filetu z dorsza
- 300 g krewetek
- 100 g masła czosnkowego
- 300 g kukurydzy w kolbie, pokrojonej na kawałki
- 200 g marchewki, pokrojonej w słupki
Przygotowanie
- Umieść 400 g dorsza oraz 300 g krewetek na piętrze zestawu do gotowania na parze. Całość polej rozpuszczonym masłem czosnkowym. Posyp 1/2 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczką pieprzu.
- Umieść 300 g kawałków kukurydzy i 200 g marchewki w zestawie do gotowania na parze. Przykryj wszystko pokrywką.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 600 g groszku, 700 ml wody oraz 60 g cebuli. Załóż zestaw do gotowania na parze na kielich.
- Gotuj na parze.
- Zdejmij zestaw do gotowania na parze. Do kielicha dodaj 50 g śmietany, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Zmiksuj.
- Gotowe do podania! Smacznego!