Zupa z groszku, owoce morza z masłem czosnkowym, gotowana na parze kukurydza i marchewka


2 porcje 40 minut

3 - daniowa propozycja zestawu obiadowego

Pobierz przepis

Składniki

  • 600 g groszku
  • 700 ml wody
  • 60 g cebuli
  • 50 g śmietany 18%
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 400 g filetu z dorsza
  • 300 g krewetek
  • 100 g masła czosnkowego
  • 300 g kukurydzy w kolbie, pokrojonej na kawałki
  • 200 g marchewki, pokrojonej w słupki

Przygotowanie

  1. Umieść 400 g dorsza oraz 300 g krewetek na piętrze zestawu do gotowania na parze. Całość polej rozpuszczonym masłem czosnkowym. Posyp 1/2 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczką pieprzu.
  2. Umieść 300 g kawałków kukurydzy i 200 g marchewki w zestawie do gotowania na parze. Przykryj wszystko pokrywką.
  3. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  4. Umieść 600 g groszku, 700 ml wody oraz 60 g cebuli. Załóż zestaw do gotowania na parze na kielich.
  5. Gotuj na parze.
  6. Zdejmij zestaw do gotowania na parze. Do kielicha dodaj 50 g śmietany, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Wymieszaj.
  8. Zmiksuj.
  9. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®