Zupa krem z marchewki z pomarańczą i imbirem


4 porcje 34 min

Przepis na tą zupę dedykuję najmłodszym. Jest bardzo smaczna, słodka i zdrowa. Zupa krem w okresie zimowym to idealna przekąska na chłodne dni. Nie tylko rozgrzewa, jest idealnym uzupełnieniem w witaminy codziennej diety.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula biała
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 500g marchwi
  • 200ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • Skórka z jednej pomarańczy
  • 400ml bulionu warzywnego
  • starty kawałek imbiru (wielkości kciuka)
  • 200 ml śmietanki 30%-procentowej lub mleka kokosowego

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym umieść cebulę, czosnek i masło.
  2. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    100

  3. Dodaj marchewkę i podsmaż jeszcze całość
  4. ikona_czas

    4 min

    ikona_temperatura

    100

  5. Wlej do naczynia miksującego – bulion warzywny i sok z pomarańczy. Dodaj starty imbir, skórkę z pomarańczy i gotuj aż marchewka będzie miękka
  6. ikona_czas

    30

    ikona_temperatura

    100

  7. 2 minuty przed zakończeniem gotowania wlej do naczynia miksującego śmietankę lub mleko kokosowe. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem i cynamonem jeśli lubisz
  8. Zmiksuj zupę na gładki krem
  9. ikona_czas

    1 min

    ikona_obroty

    turbo

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®