Zupa krem z kalafiora


4 porcje 32 min

Biała zupa krem z kalafiora i ciecierzycy. Ma ciekawy, wyrazisty smak. Dobra alternatywa, na szybki, oryginalny obiad także dla małych niejadków.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • ½ kalafiora
  • 2 korzenie pietruszki
  • 120g ciecierzycy z puszki
  • 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego
  • 200ml śmietanki 30%
  • Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, papryka wędzona
  • świeży koperek, ewentualnie parmezan do posypania

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym umieść cebulę i czosnek
  2. ikona_czas

    10 sek.

    ikona_obroty

    6

  3. Dodaj łyżkę oleju
  4. ikona_czas

    50 sek.

  5. Do naczynia głównego dodaj kolejne składniki – kalafiora, pietruszkę i ciecierzycę. Wlej bulion.
  6. ikona_czas

    30 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    4

  7. Dopraw według własnych upodobań. Zalej gotującą się zupę śmietanką, zmiksuj na gładki krem.
  8. ikona_obroty

    turbo

  9. Posyp świeżym koperkiem i tartym parmezanem

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®