Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Zupa krem z kalafiora
4 porcje 32 min
Biała zupa krem z kalafiora i ciecierzycy. Ma ciekawy, wyrazisty smak. Dobra alternatywa, na szybki, oryginalny obiad także dla małych niejadków.
Pobierz przepis
Składniki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oleju
- ½ kalafiora
- 2 korzenie pietruszki
- 120g ciecierzycy z puszki
- 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego
- 200ml śmietanki 30%
- Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, papryka wędzona
- świeży koperek, ewentualnie parmezan do posypania
Przygotowanie
- W naczyniu głównym umieść cebulę i czosnek
- Dodaj łyżkę oleju
- Do naczynia głównego dodaj kolejne składniki – kalafiora, pietruszkę i ciecierzycę. Wlej bulion.
- Dopraw według własnych upodobań. Zalej gotującą się zupę śmietanką, zmiksuj na gładki krem.
- Posyp świeżym koperkiem i tartym parmezanem