Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Zupa kalafiorowa z kurczakiem
3 porcje 30 minut
Pyszna warzywno-mięsna zupa w wydaniu meksykańskim
Pobierz przepis
Składniki
- 800 g kalafiora, połamanego na różyczki (ok. 3 cm)
- 600 ml wody
- 40-60 g pasty bulionowej z kurczaka
- 400 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę (ok. 3 cm)
- 1 łyżka przyprawy meksykańskiej
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 800 g kalafiora w kielichu do gotowania.
- Posiekaj.
- Dodaj 600 ml wody, 40-60 g pasty bulionowej i ½ łyżeczki pieprzu.
- Umieść koszyczek w odpowiedniej pozycji, a następnie włóż do niego 400 g kurczaka. Posyp kurczaka przyprawą meksykańską i wymieszaj szpatułką, aby go obtoczyć. Zabezpieczyć pokrywę kielicha do gotowania.
- Ugotuj.
- Wyjmij koszyczek i odstaw na bok.
- Nałóż pokrywę i miarkę na kielich do gotowania.
- Posiekaj.
- Przełóż zupę do dużej miski i odstaw.
- Włóż ugotowanego kurczaka do kielicha do gotowania.
- Posiekaj.
- Gotowe do podania! Smacznego!