Zupa kalafiorowa z kurczakiem


3 porcje 30 minut

Pyszna warzywno-mięsna zupa w wydaniu meksykańskim

Pobierz przepis

Składniki

  • 800 g kalafiora, połamanego na różyczki (ok. 3 cm)
  • 600 ml wody
  • 40-60 g pasty bulionowej z kurczaka
  • 400 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę (ok. 3 cm)
  • 1 łyżka przyprawy meksykańskiej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 800 g kalafiora w kielichu do gotowania.
  3. Posiekaj.
  4. Dodaj 600 ml wody, 40-60 g pasty bulionowej i ½ łyżeczki pieprzu.
  5. Umieść koszyczek w odpowiedniej pozycji, a następnie włóż do niego 400 g kurczaka. Posyp kurczaka przyprawą meksykańską i wymieszaj szpatułką, aby go obtoczyć. Zabezpieczyć pokrywę kielicha do gotowania.
  6. Ugotuj.
  7. Wyjmij koszyczek i odstaw na bok.
  8. Nałóż pokrywę i miarkę na kielich do gotowania.
  9. Posiekaj.
  10. Przełóż zupę do dużej miski i odstaw.
  11. Włóż ugotowanego kurczaka do kielicha do gotowania.
  12. Posiekaj.
  13. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®